Yarı olimpik yüzme havuzunda büyük tehlike!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından eski Hayvan pazarı olduğu yerde yapılan yarı olimpik yüzme havuzu inşaatına malzeme temini yapan taşeron firma yetkilisi Nusret Erdoğan, sıfır olarak yüklenici firmaya verdikleri eşyalar yerine ikinci el eşyaların havuzda kullanıldığını iddia etti. Erdoğan ayrıca doğal gaz borularının küçük olduğunu bu yüzden doğalgaz direncine boruların dayanamayacağını ileride büyük bir soruna neden olabileceğini ileri sürdü.

Eski Hayvan pazarı olduğu yerde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Yarı olimpik yüzme havuzu için ihale yapıldı. Havuzda kullanılan malzemeler sıfır olarak yüklenici firmaya verilmesine rağmen ikinci el eşya kullanıldığı iddia edildi. İnşaat sürecinde havuz için eşya temini yapan taşeron firma yetkilisi Nusret Erdoğan, havuzda kullanılan doğalgaz borularının olması gereken standartın altında kullanıldığı ve ileri süreçte bu boruların dirence dayanamayacak patlayabileceğini ileri sürdü. Erdoğan ayrıca havuzda kullanılan birçok eşyanın ikinci el olarak takıldığını söyledi. Firma olarak sıfır eşya vermelerine rağmen ikinci el eşyaların takılmasına anlam veremediklerini ve konuyu hem Eyyübiye Belediyesine ve hem yüklenici firmaya bildirmelerine rağmen muhatap bulamadıklarını kaydetti.

Taşeron firma yetkilisi Erdoğan, söz konusu süreç için yargıya gittiklerini ifade etti.

“KONUYU YARGIYA VE CİMERE TAŞIDIK”

Mikrofonlarımıza konuşan Demireğen imalat inşaat limited şirketi yetkilisi Nusret Erdoğan şunları kaydetti:

“ Biz taşeron firması olarak tüm malzemeleri kendilerine teslim ettik.  Mekanik, ısıtma, nem alma cihazını, güneş panellerini, fayansını hepsini fatura bazlı kendilerine teslim ettik. Yargıya herkese şikayette bulunduk. Biz alacaklarımızdan da vazgeçtik sadece malların ikinci kalite olduğunu söylüyoruz ve bunu belgeledik tüm belgelerimiz de mevcuttur” ifadelerini kullandı

BELEDİYEDEN KİMSEYE ULAŞAMADIM!

Fen İşleri Müdürlüğüne durumu anlattıklarını ancak daha yetkili kimseye ulaşamadığını belirten Erdoğan, “Belediyeye bir haftadır ulaşmaya çalışıyorum ama ne yazık ki bir türlü ulaşamadım. Fen işleri müdürlüğüne gidip durumu onlara anlattım. Bunların benim verdiğim malzemelerin olmadığını ve bunların Karaköprü’de bir siteden söküldüğünü boyanıp burada kullanıldığını söyledim.

4 İNÇ BORU YERİNE 2,5 İNÇ BORU KULLANDILAR

Boruların 4 inç kullanılması gerekirken 2.5 inçin kullanıldığını kendisine söyledim.  Sözleşme tarihinden bugüne 1 sene geçmesine rağmen havuz hala faaliyete geçmedi. Allah korusun bir patlama falan olursa neler olacağını kestiremiyorum.  Her yere başvurmamıza rağmen belediye bizimle bir türlü masaya oturup uzlaşmadı. 6 ay boyunca biz orada çalıştık ve malzemeleri imza karşılığı teslim ettik.  Alan firmalar bizi epeyce mağdur ettiler. Çalışanlarımızın bile maaşlarını ödemediler bu bir nebze dolandırıcılığa giriyor” diye konuştu.

130 TON DEMİR YERİNE 101 TON DEMİR KULLANILDI

İnşaat sürecinde 29 ton demirin eksik kullanıldığına dikkat çeken Erdoğan, “İnşaat demirinin projede 130 geçmesine rağmen inşaat alanına sadece 101 ton demir getirildi.  Yarın öbür gün bir deprem olursa ya da bir gaz patlaması olursa bunun sorumlusu kim olacak. Isıtma sisteminde o topu ona atıyor diğeri başkasına atıyor. Kimse bir türlü bunu kabul etmiyor. Verdiğimiz sıfır malzemeleri firma götürüp başka yere satmış olabilir. Şuan belediye personelleri bile gidip havuzdaki malzemelere bakabilir, ikinci el olduğunu kendileri bile anlayacaktır. İşine gelen malzemeleri alıp bizleri de mağdur etmişlerdir.

BİZ ARTIK MAĞDURİYETİMİZİ DE GEÇTİK

Biz artık mağduriyetimizi de geçtik orada birilerinin başına bir şey gelirse bunun sorumlusu bende olacağım.  Çünkü bizde malzeme getirip verdik ama ben sıfır malzeme verdim fakat verdiğim sıfır malzeme değil de ikinci el malzeme kullanıldı.  Isıtma sistemindeki borular 4 ince göre düzenlenmiş bunlar ise 2.5 inçlik borular döşemiş.  En ufak bir basınçta o borular patlar bunlar öyle bir fayans gibi hemen değiştirilemiyor. 30 ton da demir malzemesinin eksik kullanıldığının altını çiziyorum.  Heyetin gelip bunu düzenlemesi gerekiyor.  Isıtma sisteminin 750 bine mal olması gerekiyor ama ortada 1 milyona yakın para yok ve nereye gittiğini bilemiyoruz.  Bu Süper Toto’nun belediyeye hibe ettiği paradır.  4 milyona ihaleye çıkarıyor ama çalışmayı 3 milyona yaptırıyor.  Bu aradaki para nereye gitti” dedi.

Yarı olimpik yüzme havuzu büyük tehlike! Gençlik ve Spor Bakanlığı eski Hayvan pazarı Nusret Erdoğan