Vatandaş eğitimsizlik ve işsizlikten yakındı

Şanlıurfalı vatandaşlar kentin sorunlarından dert yakındı. Yıllardan beri gelen alt yapı sorunu, elektrik sorunu, su sorunu, trafik sorunu ve eğitim sorununa herhangi bir çözümün bulunamadığını söylediler. Vatandaşlar milletvekillerinin kentin sorunlarını mecliste gündeme getirmediğini ileri sürdü.


Urfa Değişim Gazetesi mikrofonlarına kentin sorunları hakkında yorumda bulunan vatandaşlar, elektrik, altyapı, içme suyu, trafik ve eğitim konularında yerel yönetimlerin ve milletvekillerinin yeteri kadar çalışmadığını iddia etti. Kimi vatandaşlar yetkilileri karşılama merasimi dışında görmediklerini kaydetti.

Vatandaşlar kentin sorunlarını şöyle değerlendirdi:
İşsizlik ve trafik sorunun olduğunu söyleyen Yaşar Akbaş yerel yönetimlerin yakınlarına rant sağladığını iddia ederek, “İşsizlik ve trafik konusunda milletvekillerimiz hiçbir şey yapmıyor. Yaptıkları şey dışardan gelen bakan veya milletvekillerini karşılamak” dedi.

“İnsanların cehalet sorunu” olduğunu kaydeden Aziz Şahin ise, “Kendilerini geliştirememeleri, hala eskiye bağlı kalmaları, Urfa’ya bir şey yapılmıyor hep cami yapılıyor. Spor merkezi, gençlik merkezi sayısı çok az. Tamam dinimize sahip çıkmalıyız. Bunun yanında bilime kültüre de önem vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Çetin Karakeçili de “Şanlıurfa’da bizim seçtiğimiz yöneticiler öncelikle kendi koltuklarını garantiye alabilmek için etrafındaki insanlara rant sağlıyorlar. Urfa’nın ihtiyaçları yerine daha çok kendilerine oy sağlayabilecek kitleye yatırım yapılıyor. Yani işin ehli olan yöneticiler bizi yönetmiyor maalesef” iddiasında bulundu.

Şanlıurfa’nın eksikliklerini çok fazla olduğunu söyleyen Mehmet Demir, “Şanlıurfa’da her şeyde eksiklik bol, yani fazla şey yapmak istemiyor. Ama işsizlik var” yorumunu yaptı.

Eğitim sorunundan yakınan Ahmet Bulgan, “Eğitimden kaynaklanan cehalet, eğitim eksikliği yani enflasyon falan boş. Eğer biz gerektiği gibi insana yatırım yaparsak, binalarda yükselir, iş de çoğalır. Hepsi yerine gelir. Eğitimli insan gücü konusunda Şanlıurfa yetersiz.”

Yıllardan beri içme suyunu kuyulardan temin ettiğini iddia eden Ömer Kılıç sözlerine şöyle devam etti “Şanlıurfa’da altyapı sorunu vardır. Kırsal kentlerde su sorunu var. Hala kuyularda su içiyoruz.  Bu sorunlarımız var yani” diyerek sözlerine son verdi.
 


# işsizlik# eğitim# Şanlıurfa