Vatandaş 2023 seçimlerden karamsar!

2023 seçimlerine kısa bir süre kala vatandaş hangi partiye oy vereceğine henüz karar veremedi. Enflasyon nedeniyle iktidara sıcak bakmadığını belirten vatandaşlar, zamlı fiyatlara son verecek bir partiye destek vereceklerini söylediler.

İktidar tarafına oy vermeyi düşünmeyen bazı vatandaşlar muhalefete destek vermeyi düşünüyor.

2023’de yapılacak olan genel seçimlerine aylar kala vatandaşlar hangi partiye oy vereceklerini kara kara düşünmeye başladı. Ak Parti ve MHP iş birliği ile kurulan hükümet döneminde yaşanan zamlar nedeniyle iktidar tarafında güven kaybı meydana geldi. 2023 seçimlerinde yeni bir soluk arayışında olduklarını ifade eden vatandaşlar, halihazırdaki partilere pek sıcak bakmadıklarını söylediler. Yüksek zamlar nedeniyle 2023 seçimlerinin ne göstereceği belirsizliğini korurken vatandaşın yeni dönemde cebini yakmayacak bir iktidar arayışına geçeceği öngörülüyor.

 

Haber63urfa mikrofonlarına konuşan vatandaşlar Türkiye’de hiçbir partinin güven vermediğini söyledi.

“CEBİME DOKUNMAYAN PARTİYE OY VERECEĞİM”

Hiçbir partiyi başarılı bulmadığını söyleyen İbrahim Karataş ekonomik olarak vatandaşı rahatlatacak yaşanan zamların önüne geçebilecek bir parti olduğu takdirde oy verebileceğini söyledi.

Karataş yaptığı değerlendirmeyi şöyle sürdürdü: “Şu anda hiçbir partiyi başarılı bulmuyorum. vatandaş şu anda cebine bakıyor. Hangi parti vatandaşın cebine el atmasa vergiler zamlardan dolayı vatandaşın sırtını bükmese vatandaş ona oy verir.

 

Her şey almış başını gitmiş, bugün hiçbir şey alamıyor vatandaşlar. 5 Litre yağ olmuş 160-170 TL, 5 kilo şeker olmuş 150 TL, ben vatandaş olarak cebime bakarım. Hangi parti bana iş imkanı refah bir hayat sunarsa ben onlara oyumu veririm. Ama bunlarda zor iktidara gelen hiçbir parti bunların sağlayacağını zannetmiyorum. Sonumuzu Allah iyi etsin” sözlerine ekledi.

“ADİL BİR YÖNETİM ŞART”

Her şeyden önce adil bir yönetim istediğini söyleyen Murat Dereli de başkanlık sisteminin halka zarar verdiğini belirtirken sözlerine şu şekilde devam etti: “Başarılı olsunlar olmasınlar ama bizim hakkımızı versinler. Adil bir şekilde yönetsinler bizleri.

Bugün bir futbol karşılaşmasında bile 4 saha hakemi bir de var hakemi  gözlem yapıyor. Ama biz ülkeyi bir kişinin dudaklarının arasında çıkacak olan cümlelere bırakmış vaziyetteyiz. İlla ki hacı hoca olacak diye bir kaide olmasın. Kimi iyi bir şekilde yönetiyorsa o gelsin. En basit örneği Tunceli Belediye Başkanı adam komünist ama yönetim şekli gayet başarılı. Belediyenin kapısı yok. Neden yok herkes girip çıksın diye belediye halka açık olduğu zaman vatanda partilerle barışık olur” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ KENDİSİNİ BOZDU”

Yaşanan zamlardan dolayı Ak Parti’nin güven kaybettiğini söyleyen Cengiz Keskinbıçak, HDP ve CHP’yi başarılı bulduğunu belirtti.

Keskinbıçak, “Ak Parti son zamanlarda kendisini çok bozdu. Bu seçim Ak Parti’nin kazanacağını zannetmiyorum. Şu anda HDP ve CHP başarılı görüyorum. Onların bir şeylerin değiştirebileceği kanısındayım” dedi.