Urfalılar tatil yapabilecek mi?

A'dan Z'ye her şeyin zamlanması ile birlikte dar gelirli vatandaşlar kazancını mutfak masraflarına kaldırıyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, asgari ücretin altında çalışıyoruz, bu yoklukta nasıl tatil yapalım. Kazandığımız parayla ancak çocuklarımızı doyurabiliyoruz diyerek tatile gidemeyeceklerini söyledi.

Türkiye genelinde yaşanan zamlardan dolayı vatandaşlar tatil parasını temel ihtiyaç ürünlerine harcadı. Her sene Antalya, İzmir, Muğla gibi yerlere tatil yapmak için giden Şanlıurfalılar bu yazı memleketlerinde geçirmeyi düşünüyor. Havaların ısınmasıyla denizlere akın eden yabancı turistlere Urfalı vatandaşlar sadece uzaktan bakmak ile yetinecek. Enflasyonun yükselmesinden dolayı asgari ücretin erimesi vatandaşların tatil hayallerini de suya düşürdü.

 

Vatandaşlar bu yıl tatil yapamayacaklarını söyledi. Yaşanan zamlardan dolayı sadece temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini aktaran vatandaşlar tatile gidemeyeceklerini belirtti.

 

URFA DIŞINA ÇIKMAK ZOR!

 

Evin ihtiyaçlarını zar zor karşılayabildiğini aktaran Cevher Baygeldi, Urfa dışına tatil yapamayacağını söyledi. Baygeldi, “Gelen zamlardan dolayı evin ihtiyaçlarına zor yetişiyoruz. Urfa dışına çıkmak yok bize. Ancak Urfa sınırları içerisinde dolanırız” dedi.

 

EMEKLİ ADAM NASIL TATİL YAPSIN!

 

Emekli olduğunu aktaran Ali Doğan aldığı maaş ile zar zor evini geçindirdiğini aktardı.

 

Doğan, “Tatil yapmayı düşünmüyorum 2 bin 500 TL ile nasıl tatil yapayım ben sana sorayım. Emekliyim bir yerde çalışmasam çocuklarım aç kalacak ben nasıl tatil yapabilirim. Bir gün çalışmasam çocuklar aç kalır” ifadelerini kullandı.

 

TATİL YAPMAK BİZİM İŞİMİZ DEĞİL!

 

Yapılan zamlardan yakınan Sinan Basmalı bu yıl tatil yapamayacağını söyledi.

 

Basmalı, “Aldığım maaş 2 milyar 3 milyar ben nasıl tatil yapayım. O parayla çocuklarıma mı bakayım, tatil mi yapayım, yoksa evin ihtiyaçlarını mı gidereyim onun için bu sene tatil yapmak zor görünüyor bize.” dedi.

Urfalılar tatil A’dan Z’ye her şeyin zamlanması Gazetemize konuşan vatandaşlar