Urfalı vekiller soluğu Bakanlıkta aldı!

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba Ahmet Akay ve Halil Özşavlı Şanlıurfa'nın hızlı tren projesine dahil edilmediğine yönelik çıkan tepkileri bir nebze olsun dindirmek için Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu ziyaret etti.

Şanlıurfa’nın Hızlı Tren Projesine dahil edilmemesine sert bir dille tepki gösteren vatandaşlar konuyu ülke gündemine oturttu. Şanlıurfa’nın çözüme hasret sorunlarını Vekiller tarafından  meclise taşınmamasına ateş püskürten Urfalı vatandaşlar Hızlı Tren Projesine Urfa’nın dahil edilmemesi üzerine Urfalı vekillere adeta ateş püskürtü.

Daha önce Şanlıurfa’ya verilen bir vaadin yerine getirilmemesi Ak Parti’nin kalesi Şanlıurfa’da güven kaybına neden oldu.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillerin arasında yaşanan gruplaşma kentin sorunlarını geri planda kalmasına neden oluyor.

Yaşanan gruplaşma kent çalışmalarını sekteye uğramasının yanı sıra halk nazarında Ak Parti’nin Şanlıurfa’da oy kaybetmesine neden olacağı iddia ediliyor.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı tepkilerinde sonra Ahmet Fakıbaba ve Ahmet Akay ile birlikte soluğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında aldı.  Yaşanan tepkileri dindirmek için Özşavlı Viranşehir Çevre yolunun başlaması, Şanlıurfa-Akçakale yolunun bir an önce asfaltlanması ve yılan hikayesine dönen Hızlı tren projesinin bir an önce bitirilmesini yönünde Bakan Karaismailoğlu ile fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Özşavlı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yaptığı ziyareti şöyle değerlendirdi”Önceki dönem Tarım Orman Bakn. Sn. Fakıbaba ve Milletvekilimiz Ahmet Akay ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret ederek;Şanlıurfa hızlı tren hattı projesinin bitirilmesi Viranşehir çevre yolunun biran önce inşaatının başlaması

Akçakale-Şanlıurfa karayolunun sıcak asfalt yapım işinin hızlandırılması konularında mutabık kaldık. Hızlı tren hattı projesinde Urfa’nın çıkarılması söz konusu olmayıp bu tür tezviratlara hemşerilerimizin itibar etmemesini rica ederiz! sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz."