Urfa ziyaretleriyle gündem olan iki isim

Siyasetçilerin Şanlıurfa ziyaretleri gündeme damga vuruyor. CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, gündemin ve sosyal medyanın en çok konuşulan ismi oldu.

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa gezisi gündemi hayli meşgul eden konulardan biri haline gelmişti. Urfa’ya gelen siyasetçilerin Urfa ziyaretleri sırasında yaşadıklarıyla ve konuşmalarıyla gündem olmayı başaran isim isebu defa  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer oldu. CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa gezisi sırasında katıldığı programda konuşan Kılıçdaroğlu’nun fıstık yerine "Türkiye'deki fındığın yüzde 42'sini Şanlıurfa üretir.” Demesi Urfa ziyaretine damga vurmuştu. İkinci dikkat çeken konuşması da,"Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz" ifadelerinde bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri adeta Türkiye’nin gündemine oturmuştu.
MÜDÜRLERE FIRÇA ATMASIYLA GÜNDEM OLDU
Kılıçdaroğlu’nun ardından Şanlıurfa ziyaretiyle en çok konuşulan ikinci siyasetçi de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer oldu. Şanlıurfa’da ki ziyareti sırasında kentte ki okulları gezen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Buhara Eğitim Kampüsünde bulunan Halilürrahman Ortaokulunu gezdi. Burada sınıfları gezen ve öğrencilerle sohbet eden Bakan Özer, sınıflardaki kırık ve kirli sıraları görünce okul yönetimine ve öğretmene fırça attı. Okuldan ayrılırken kendisini bahçede bekleyen öğrencilerin yanına giden Bakan Özer’e öğrenciler kütüphane istemesi üzerine tekrar sinirlenip okul müdürü ile İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt’a dönerek fırça attı.
 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli ziyaret ve il eğitim değerlendirme toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa’a ziyaretine bir günlük süre ayıran Bakan, bu kısa süreye yoğun bir program sığdırdı. . Şanlıurfa’da temaslarına aralıksız devam etti. Bakan Özer programına ilk olarak Vali Abdullah Erin ziyaretiyle start aldı. Bakan Özer, aynı yerde düzenlenen ve il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.
OKUL YÖNETİMİ VE ÖĞRETMENDE FIRÇADAN NASİBİNİ ALDI
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Şanlıurfa’a temaslarının en dikkat çeken görüntü ise Buhara Eğitim Kampüsünde bulunan Halilurrahman Ortaokulunu gezdiği sırada yaşandı. Bakanı Özer Burada sınıfları gezerek ve öğrencilerle sohbet etti.  Bakan Özer, sınıflardaki kırık ve kirli sıraları görünce okul yönetimine ve öğretmene fırça attı.
“GEZDİRDİĞİNİZ OKUL BÖYLEYSE GEZDİRMEDİĞİNİZ OKULLAR NASIL”
Daha sonra Okuldan ayrılırken kendisini bahçede bekleyen öğrencilerin yanına giden Bakan Özer’e öğrenciler kütüphane istemesi üzerine tekrar sinirlenip kameraları ve kalabalığa aldırış etmeyen Bakan Özer kendini daha fazla tutamayarak Eyyubiye ilçe Mili Eğitim müdürü Ahmet Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt’a dönerek fırça attı. Okul bahçesinde basketbol sahasının olmadığını da gören Bakan Özer, okul müdürüne “Buraya bir basketbol sahası yapılmaz mı? Siz ne biçim adamsız ya siz ne iş yaparsınız? Para isteyip te paramı vermedik? Bu çocukları burada niye mağdur ediyorsunuz? Sayın müdür gezdirdiğiniz okul böyleyse gezdirmediğiniz okullar nasıl” diyerek tepki gösterdi. Urfa gezileri sırasında Kemal Kılıçdaroğlu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Urfa’dan ardıldıktan sonrada en çok konuşulan iki siyasetçi isim oldular.