Ucube yapının yıkımına karşı çıktılar!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Haşimiye Meydanında bulunan Özdiker Kuyumcular Çarşısı için uzun süredir yıkım kararı çıkmasına rağmen bazı esnaflar yıkım kararına tepki gösterdi.

entin en işlek caddesinde bulunan Özdiker Kuyumcular Çarşısı, tarihi yapıya zarar verdiği, görüntü kirliliğine neden olduğu için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımına karar verildi. Oldukça eski olan yapı depreme dayanıksız olması ve turistik bölgeye zarar vermesinden dolayı yıkılmasına karar verildi. Ancak söz konusu yapıya bazı vatandaşlar itiraz ederek yıkıma karşı çıktı.


Özdiker Kuyumcular Çarşısı eski yıkık dökük görüntüsüyle şehrin içinde görüntü kirliliği oluşturuyor. Aynı zamanda depreme karşı da yıkım ve göçük tehlikesi oluşturduğu bilinmesine rağmen hala itirazlar sürüyor. Şehrin turistik bölgesinde de bulunmasından dolayı gelen turistlerin en çok vakit geçirdikleri yer olan kapalı çarşı, trafik akışını engellediği gibi birde gelen turistin yaya olarak gezmesine ve alışveriş yapmasını da engelliyor.

Özdikerler Kuyumcular Çarşısının yıkımı tamamlanmasıyla kentin güzel bir görünüme kavuşması sağlanacak ve trafik akışını hızlanacağı turizmi açısından da büyük katkı sağlaması bekleniyor. Eski yapımının yıkımının gerçekleşmesi ile kent merkezinde tarihi yapılar gün yüzüne çıkacak.

Kent merkezinde yer alan ucube yapının kalkmasıyla kent modern bir yapıya kavuşacak.