Şenyaşar, Siverek Belediyesi'ni meclise taşıdı

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremden dolayı hasar alan Siverek Belediyesi için Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, konuyu meclise taşıdı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Siverek Belediyesi’nde kolon kesme yönünde iddiaların arttığını söyleyerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye önerge sundu.

"Siverek Belediye Binasında araçların giriş yaptığı yer ile yeni yapılan toplantı odasında kolon kestiği iddiaları var"

Urfa Milletvekili Şenyaşar, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı “6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremin ortaya çıkardığı olumsuz tablo düşünüldüğünde özellikle merkezi ve yerel yönetimler başta olmak üzere toplum bir bütün olarak yapı denetimi ve güvenliği hususunda daha dikkatli ve özenli davranması gerektiği sonucu ortaya çıkmıştır. Depremde yıkılan binalar göz önüne alındığında birçoğunda da kolon kesme gibi durumların olduğu görülmüştür. İnsan hayatının hiçe sayarak binalarını büyütmek ya da genişletmek amacıyla gerçekleşen kolon kesmelerden birinin de Siverek Belediye binasında yapıldığı yönünde ciddi iddialar bulunmaktadır. Siverek Belediye Binasında araçların giriş yaptığı yer ile yeni yapılan toplantı odasında kolon kestiği, bağımsız ve tarafsız bir mesleki kuruluş olan Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası tarafından araştırılması talebinin belediye meclis toplantısında çoğunluk olan AKP’li üyeler tarafından reddedildiği düşünüldüğünde söz konusu kaygılar daha da artmaktadır” dedi.  

"Şu soruları yöneltti"

Bu konu hakkında soru önergesi de veren Vekil,  1. Söz konusu kolon kesme iddiaları doğru değil ise belediye meclisinde bu olayın TMMOB gibi mesleki bir kuruluş tarafından tüm yönleri ile ortaya çıkarılmasını önlenmesinin gerekçesi nedir?

2. Olası bir depremde ciddi yaralanma veya ölümlerin meydana geleceği düşünüldüğünde bakanlık olarak söz konusu iddiaları incelemek ve kamuoyunun kaygısını gidermek adına bir çalışma yapmayı düşünmekte misiniz?

3. Kolon kesme iddiaları doğru ise bakanlık tarafından ilgililer hakkında adli ve idari bir işlem yapılacak mıdır? Sorularını yöneltti.