Seçmen kararını veremedi!

2023 Genel Seçimlerine 1 yıldan kısa bir süre kala partiler seçim çalışmalarını başladı. Gazetemize konuşan bazı vatandaşlar 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destek vereceklerini söyledi. Kimi vatandaş ise muhalefete oy vereceğini ifade etti.

Seçim çalışmalarına başlayan partiler her seçim arifesinde olduğu gibi tekrar sahaya indi. Ekonomi, işsizlik hayat pahalığından yakınan vatandaşların Cumhur İttifakına olan güveni kırılsa da Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dış politikada ki duruşu vatandaşın partiden ve Cumhur ittifakından kopmasını önüne geçti.

 

Muhalefet kanadından ki Millet İttifakı da ekonomi, işsizlik, istihdam, huzur, barış, eğitim, sağlık gibi etkenleri değiştireceğini ve Güçlendirilmiş Parlamenter sisteme geçişin Türkiye için faydalı olacağını her zeminde dile getiriyor.

 

Yaşanan zamlar ve yükselen enflasyonla birlikte artan hayat pahalılığı 2023 seçiminde vatandaşın oyunu çok etkileyeceği görülüyor.

 

2023 Genel Seçimi hakkında gazetemize konuşan vatandaşlar yaşanan hayat pahalığından yakınsa da Cumhur İttifakına destek vereceklerini Erdoğan gibi bir liderin olmadığını söyledi.

 

ERDOĞAN’I BEĞENMEYEN MÜSLÜMAN DEĞİLDİR!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi liderin bir daha gelmeyeceğini ve onu beğenmeyenlerin Müslüman olmadığını söyleyen ismini vermek istemeyen bir vatandaş eğer Ak Parti kötü olsaydı 20 yıl iktidarda kalmazdı” dedi.

 

Erdoğan sevgisinden dolayı bazı çevrelerde tarafından eleştirildiğini de söyleyen vatandaş şunları söyledi: “Erdoğan’ı beğenmeyen bir kişi varsa o Müslüman değildir. Bak bugün bankların önünde para dağıtmak için sıralar var. Millet parayı almaktan bıkmış. Bu adam 20 yıldır iktidarda kötü biri olsaydı bu kadar kalır mıydı? Daha önce iyi şeyleri yapmaya çalışanları öldürdüler. Bunu öldüremediler çünkü Allah bununla beraberdir.”

 

“ERDOĞAN’I SEVMİYORUM DİNİ ALET EDİYOR”

 

2023 seçiminde Ak Parti ve Cumhur İttifakını desteklemeyeceğini söyleyen İsmail Küçük oyunu HDP’ye vereceğini söyledi.

 

İsmail Küçük, “Ben Ak Parti’ye oy vermeyeceğim sevmiyorum onlar dini siyasete alet ediyor. Ben onun gitmesini istiyorum. Yaşanılan zamlardan sonra kimse artık bir şey alamıyor. Onun için ben onlara oy vermeyeceğim  ben HDP’yi destekliyorum. Ben şu anki hükümetten memnun değilim” dedi.

 

“ERDOĞAN’I RAHAT BIRAKMIYORLAR”

 

Ak Parti’ye uzun bir süreden beri desteklediğini söyleyen Cevher Karakeçili ise dış devletlerin Erdoğan’ı Türkiye’nin başında görmek istemediğini ve Türkiye’nin ilerlemesini istemediği için Erdoğan’ı sevmediğini bu yüzden çeşitli oyunlara başvurduğunu vurguladı.

 

Cevher Karakeçili, “Erdoğan’ı rahat bırakmıyorlar eğer rahat bıraksalar Erdoğan Türkiye’yi Dünya birincisi yapar. Onun gibi bir lider ne gelmiş ne de gelir. Adamın öyle bir Müslümanlığı var ki onun kanadını kırmak istiyorlar.

 

Türkiye’yi gavurlara boğdurmak istiyorlar. Erdoğan olmasaydı şimdi çoktan gitmiştik. Bütün devletler Türkiye’nin kalkındırmasına karşı Erdoğan’da diyor ben size karşıyım. Bırakmıyorlar Erdoğan’ı onun ayaklarını bağlamaya çalışıyorlar. Kim çalışıyor Kılıçdaroğlu var. Bunların gemisi yürümez. Dünya hepsi toplansa Erdoğan’a gücü yetmez. Kılıçdaroğlu Türkiye’de yaptığın bir şey var mı? Erdoğan gibi bir şey yaptın mı ki konuşuyorsun. Erdoğan’ı beğenmeyen bir kişi varsa o Müslüman değildir. Bak bugün bankların önünde para dağıtmak için sıralar var. Millet parayı almaktan bıkmış. Bu adam 20 yıldır iktidarda kötü biri olsaydı bu kadar kalır mıydı? Daha önce iyi şeyleri yapmaya çalışanları öldürdüler. Bunu öldüremediler çünkü Allah bununla beraberdir.” ifadelerini kullandı.

 

# 2023 Genel Seçimleri# Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan# Şanlıurfa