Şanlıurfalılar zamlardan dert yandı!

Türkiye'de son zamanlarda yapılan zamlar vatandaşların canını yakmaya devam ediyor. Ülke genelinde zamlardan dert yanan vatandaşlar ne yapacaklarını şaşardı.

Türkiye genelinde enflasyonun yüzde 50’yi aşmasıyla birlikte A’dan Z’ye her şeye zam geldi. Zamların yüksek olması nedeniyle dar gelirli vatandaşlar mutfağına aş götüremez hale geldi. Temel gıda ürünlerinin yüzde yüze yakın zam yemesi asgari ücretle çalışan vatandaşların belini büktü. Yapılan zamları gazetemize değerlendiren vatandaşlar, her şey ateş pahası, iş olmadığı için eve gitmeye korkuyoruz. Daha dün ekmeğe 50 kuruş zam geldi. Bu kadar zam içerisinde ailemizi nasıl geçindireceğiz diyerek zamlarından yana dert yakındılar.

Şanlıurfalılar yapılan zamları Urfa Değişim Gazetesi mikrofonlarına değerlendirdi.

“BOŞ BELEŞ BÖYLE GEZİYORUZ”
Zamlar hakkında konuşan Urfalı vatandaşlar işsizliğin yanı sıra her gün yapılan zamlara isyan etti.
Sinan Ateş yapılan zamları şöyle değerlendirdi, “Her şey ateş pahası, bir şey alınmıyor. Boş beleş böyle geziyoruz. Allah yardımcısı olsun çiftçinin mazot pahalı olduğu zaman sebzeye de yansıyor. Gıdaya yansıyor. Hububata yansıyor. Her şeye yansıyor. Bugün ekmek 2 lira yarın 3 lira bunun sebebi kimdir Allah iyi etsin.” dedi

Yapılan zamların halkı kötü etkilediğini halkın artık alım gücünün olmadığını belirten Ahmet Eroğlu, “zamları nasıl değerlenirim ki. Yeteri kadar insanlar ezildi zamların altında. İnsanların artık dayanacak hükmü kalmadı diye düşünüyorum” yorumunda bulundu.

Yapılan zamları normal karşılayan enflasyonun yüzde 50 olmasından dolayı zam yapıldığını söyleyen Adem Doğan ise  “Allah herkesin yardımcısı olsun. Ama böyle bir şey var. Yüzde 50 enflasyon çıktı. Zamların olması normaldir” ifadesini kullandı.

Mehmet Gür ise dünya genelinde hayat pahalılığın olduğunu ve bu yüzden zamların yapıldığını belirtirken sözlerine şöyle devam etti, “Bugünlerde savaş yüzünden zamlar var. Sadece Türkiye de değil. Dünyanın her yerinde zamlar var.  Bizimde ekonomimiz diğer ülkelere göre fazla iyi olmadığı için tabi ki bizi etkiliyor.”

“KİMSE EVE EKMEK GÖTÜREMİYOR”
İşsizliğin tavan yaptığı bu zamanda zamların yapılmasının doğru olmadığını söyleyen Halil Albayrak adeta kan küstü. Halil Albayrak zamlar hakkında, “Zamları hiç iyi değerlendirmiyorum. Zaten iş güç yok. Gelir olmadıktan sonra her şeyin yükselmesi de cabası. Millet perişan durumda.  Kimse eve ekmek götüremiyor. Gelir yok çünkü. Gelir olmadığı zaman zamların olması her şeyi daha da kötü ediyor. “değerlendirmesinde bulundu.

Zamlardan dolayı moralsiz olduğunu söyleyen Ahmet Korkul, “Zamlardan dolayı moralimiz bozuk. İş yok. Çalıştığımız para da yetmiyor. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyoruz.” dedi

“GLOBAL BİR KRİZ VAR”
Zamların hayal ürünü olduğunu söyleyen İbrahim Halil Beyaz, dünyada yaşanan global bir kriz söz konusu zam denen bir şey yok. Beyaz sözlerine şöyle devam etti “Zam denen bir olay yok. Dünya genelinde bir ekonomik kriz var. Türkiye değil. Dünya da global bir kriz var. Rusya Ukrayna savaşından dolayı her yerde kriz var dünyanın süper güç olarak gördüğü ABD bile bu savaştan etkilendi.”