Randevular çok geç veriliyor!

Ekonomi, işsizlik, eğitimde sorunların yaşandığı Şanlıurfa'da vatandaşlar bugünlerde sağlık sisteminden şikayetçi, özellik randevuların çok geç verildiğini söyleyen vatandaşlar, birçok branşta doktor olmadığı için çevre illere tedavi için gittiklerini söyledi.


Şanlıurfa’nın sağlık sorunları vatandaşa sorduk. Vatandaş en çok randevu, doktor eksikliği ve yeterli sağlık ekipmanın olmamasından dert yakındı. Özellikle randevuların ileri tarihli olarak 10 günden fazla olması vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Şanlıurfa birçok sorunla boğuşmaya devam ediyor. Eğitim, sağlık, ekonomi, işsizlik gibi alanlarda sorun yaşayan kentin vatandaşlar duruma isyan ediyor. Vatandaşlar son zamanlarda sağlık çalışanlarının yetersiz olmasına ve geç tarihlerde hastane randevusu verilmesinden dert yakındı. Bazı vatandaşlar sağlıktaki sorunları nüfus yoğunluğa bağlarken bazıları doktor eksikliğine bağladı.

Urfa Değişim Gazetesi Mikrofonlarına kentin sağlık sorunlarını değerlendiren vatandaşlar şunları söyledi:

21 GÜN SONRAYA RANDEVU VERDİLER

Şanlıurfa’da fazla sayıda mültecinin olduğunu ve bu yüzden sağlık sisteminin çöktüğünü söyleyen Çetin Karakeçili “Mülteciler sayesinde hastanenin sistemi çökmüş. Randevu almak artık zor. Ben kendim bir cildiyeye randevu aldım bana 21 gün sonrasına randevu verdiler. Ben o 21 günde zaten iyileştim. Kendim aktara gittim iyileştim. 21 gün bir randevu bekliyoruz. Demek ki acil bir şey olsaydı. Ben ölmüştüm gerçekten” dedi

TEDAVİ İÇİN BAŞKA İLLERE GİDİYORLAR

Urfa’da sağlığın yetersiz olduğunu söyleyen İbrahim Yavuzer, Antep’teki sağlık hizmetlerinin iyi olmasından dolayı Antep bir Amerika olduğunu söyledi. İbrahim Yavuzer açıklamasını şöyle devam etti: “Yeterince hekim yok. Yeterince malzeme yok. Antep’e bak. Antep Bir ABD’dir nasıl Urfa ile kıyaslayabiliriz. “

Şanlıurfa’da doktor yetersizliğinden dolayı vatandaşların başka bir şehre tedavi için gittiğini söyleyen Mehmet Demir, “Sağlık sorunları şu anda Urfa’da her bölümde doktor yok. Bir şey olduğu zaman millet çocuğunu Urfa dışına götürüyor.  Niye götürüyor. Burası da bizim memleket niye burada tedavisi yapılmıyor. Sağlık Bakanlığı doktor atamıyor. Gelen doktorlarda görev süresini doldurup kaçıp gidiyorlar” yorumunu yaptı.

SON 5 YIL İHTİYACA CEVAP VERMİYOR
Eski bir sağlıkçı olduğunu söyleyen Ahmet Bulgar  “Ben eski sağlıkçıyım, tartışılacak uzun bir konu mesleğim gereği de fazla konuşmak istemiyorum ama ihtiyaca cevap vermiyor. Özellikle bu son beş altı yıl” ifadesini kullandı.

Geç randevu verildiğinden yakınan Feyzullah Garip ismindeki vatandaş da  “Belime dolap düştü ayın yirmi beşine randevu verdiler” dedi.

Mehmet Küçük - Mehmet Kırvar / Urfa Değişim