Moloz dökülmesi esnafı mağdur ediyor!

Haliliye İlçesine bağlı Sancaktar Mahallesinde bulunan Şanlıurfa Gıda ve Toptancılar Sitesi (ŞUTİM) esnaf Oduncular Pazarı esnafının molozları işyerlerinin önün döktüğünü ve bundan dolayı çevre kirliliğinin yaşandığını söyledi.

Daha önce Haliliye Belediyesi’nden dökülen molozların temizlenmesi için talepte bulunduğunu söyleyen ŞUTİM esnafı, belediyenin çağrılarına kulak asmadığını oduncuların, ŞUTİM esnafını rahatsız etmesine ve molozların dükkanların önüne dökmesine göz yumduğunu kaydetti.

Mağduriyetlerini mikrofonlarına anlatan ŞUTİM esnafı daha önce Haliliye Belediyesi’nin yanı sıra Büyükşehir’e şikayetlerini ulaştırdıklarını buna rağmen somut adımların atılmadığını eğer adımlar atılmasa bir sonraki duraklarının Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan olduğunu dile getirdi.

“DÜKKANLARIN KAPISINI AÇAMIYORUZ”

ŞUTİM’de uzun süreden beri esnaflık yaptığını söyleyen Feyzullah Kurt, oduncuların molozları dökmesinden dolayı koku ve tozdan dükkanların kapısını açamadıklarını söyledi.

Feyzullah Kurt yaşanan mağduriyeti şu şekilde dile getirdi.”

Burası Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesi yani merkezin göbeğine oduncu pazarı kamyonlar ile dolu odun yüklü araçlar bazı işçiler tarafından kesilen makinler ile odunlar kesiliyor, çarpı çöpü hep burada bırakılıyor. Bizler esnaf olarak rahatsız oluyoruz. Hem sesinden hem tozundan hem çöpünden fena halde rahatsız oluyoruz. Burada okul var öğrenciler bu seslerden dolayı rahat ders dinleyemiyor, esnaf kirden tozdan dumandan dolayı dükkanın kapısını açık bırakıp dışarda oturamıyor. Yani anlayacağınız esnaf ne yapacağını kimden yardım isteyeceğini gerçekten bilmiyor” ifadelerini kullandı.

“HALİLİYE BELEDİYESİ YERİNE BEN UTANDIM!”

Şanlıurfa’nın göbeğindeki Sancaktar Mahallesindeki restoranlara yerli ve yabancı turistlerin geldiğini bu görüntülerden dolayı rahatsız olduklarını Haliliye Belediyesi yerine kendisinin utandığını aktaran Feyzullah Kurt, “Urfa’nın göbeğinde Haliliye Belediyesine bağlı bu bölge sağlıklı bir şekilde temizlenmiyor, buraya karşı lokantalara gelen yerli ve yabancı turistler gerçekten kötü etkileniyor. Ben yetkililer ve Haliliye Belediyesi yerine utandım ama onlar yine utanmadılar.”dedi.

“VALİ BEYE CIKACAĞIZ!”

Oduncuların, ŞUTİM esnafının dükkanlarının önüne moloz döktüğünü bu durumu gereken yetkili mercilere ulaştırdıklarını söyleyen Feyzullah Kurt, eğer Haliliye Belediyesi bu duruma çözüm bulamasa dükkanların önünü temizlemese Vali Salih Ayhan’a dertlerini anlatacaklarını söyledi.

Feyzullah Kurt, “Daha önce defalarca dile getirdik yine de kimse bir şey yapmadı. Büyükşehir’e kadar gittik yine olmadı tek yolumuz Vali beye çıkacağız gerekeni söyleyeceğiz umuyoruz ki Vali Bey bizim bu sorunumuzu çözer. Biz buranın daima temizlenmesini ve yola koyulan odunların kaldırılmasını istiyoruz. Yani Allah aşkını sorun kendisiyle birlikte bir sorun daha doğuruyor. Hem çar çöp odun kırıntıları döküyorlar hem de odunları yola koyuyorlar” şeklinde konuştu.

“YETKİYİ KİM VERİYOR BUNLARA “

Oduncuların moloz dökmesinden dert yakınan bir diğer ŞUTİM esnafı Veysel Koşar, “Biz bu durumu çok defa dile getirdik, gereken yerlere gerekeni söyledik ne yazık ki kimse sesimize kulak vermedi.

Şu anda burada oduncular gelip odunlarını bizim dükkânların önünde kesiyor çarını çöpünü burada bırakıyor. Hem sesten hem çevre kirliliğinden dolayı biz rahatsız oluyoruz. Dükkânlarımızın kapısını açık bırakamıyoruz.

Yani Allah aşkına burası moloz dökme yeri mi başka dökülecek yer yok mu nasıl bir iş bu? Bunlar bu yetkiyi kimden alıyorlar. Eğer birisi bir kere bunlara dur deseydi bunlar böyle yapar mıydı?” diyerek sözlerine son verdi.