Konaklama sorunu turizmi baltalıyor!

Tarihi sıfır noktası olan Şanlıurfa, turistlik bir şehir olmasına rağmen son yıllarda konaklama sorunundan dolayı büyük bir turist kaybına uğradı. Vatandaş, Şanlıurfa değerlerinin yeteli derece tanıtımının yapılmadığını söyledi.


Tarihin sıfır noktası olan kent Balıklıgöl, Halfeti, Göbeklitepe, Taştepeler, Karahantepe, Şuayip Şehri ve daha birçok turistlik alana sahip Şanlıurfa’nın turistlik bir kent olup olmayacağı konusunda Şanlıurfalılara Urfa Değişim Mikrofonlarını uzattık. Vatandaşlar birbirinden ilginç yorumlar yaptı.

Urfa’nın konaklama sorunundan dolayı turist kaybı yaşadığını söyleyen Aziz Şahin, “Şanlıurfa bir turizm kenti olabilir. Çünkü Şanlıurfa şu anda dünya tarihinİN sıfır noktası. Urfa turizmin gelişmemesi konaklama sorununu çözemediğimizden dolayıdır. Buraya gelen gidiyor Antep’te konaklanıyor. Bizim konaklama eksiğimiz çok” dedi

TANITIM YETERLİ YAPILMIYOR

Urfa’nın tanıtılmadığından yakınan Çetin Karakeçili ise “Şanlıurfa bir turizm kenti olabilir. Bizim turistik yerlerimiz var, Halfeti’miz var. Balıklıgöl’ümüz var ama maalesef bunları tanıtamıyoruz. Katkı sağlayacak bir dernek yok. Resmiyette var. Fakat turizm elçilerini turizme destek vermiş gönüllerini değerlendirecek. Onlara sertifika verecek bir dernek ne yazık ki yok. Urfa’da birkaç tane konukevi var onlarında katkılarını göremiyorum. Bugün Kahramanmaraş’taki bir ılıca Urfa’dan daha çok tanıtılıyor. Burada ki insanlar Maraş’taki ılıcayı biliyor ama burada Göbeklitepe’yi görmemiş binlerce Urfalı var. Tanıtımı belediye sağlayabilir bugün gidiyorsun Göbeklitepe’ye girişte 80 lira alıyorlar. Peki, bu nasıl tanıtılacak” şeklinde konuştu.

Urfa’nın kanayan yarasına neşter vuran Mehmet Sait Fidan da turistlik alanlarının ulaşım sorunu olduğunu söyledi. Mehmet Sait Fidan sözlerine şöyle devam etti: “Urfa tarihi ve turistlik bir yer. Mesela o Şuayip Şehri onun yolu çok kötü turistler oraya gittiklerinde mağdur oluyorlar. O yolun daha iyi olması gerekiyor. 

URFA TURİSTLİK BİR KENT OLAMAZ
Urfa’nın turistlik bir kent olamayacağını söyleyen Feyzullah Garip Urfa esnafının turistleri dolandırdığını iddia etti.

Feyzullah Garip konuşmasına şöyle devam etti “Açık giyinen kadınlar geliyor. Urfalılar vay efendim böyle olur mu diyorlar. Her şeyi dine bağlıyorlar. Ondan dolayı Urfa turizm kenti olamaz diye düşünüyorum.  Bizim ülkeden gelenler daha çok. Çünkü yurt dışında gelenleri Urfalılar dolandırıyorlar. Bana 10 liraya sattıklarını yabancı turiste 10 dolara satıyor. Nerede İslamiyet”