Eyyübiye'de 3 ay geçti çalışmalar bitmedi!

Eyyübiye'de 150 dönüm üzerinde kurulması planlanan ve yapımı süren millet bahçesi 3 ay geçmesine rağmen hala bitirilemedi. 46 milyon liralık millet bahçesinin ne zaman hizmete gireceği bilinmiyor.

Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesi Yenice Mahallesi’nde 46 milyon maliyetle ihalesi yapılan millet bahçesi 13 Mayıs’ta teslim edilmesi bekleniyordu ancak süre üzerinden 3 ay geçmesine rağmen çalışmalar henüz bitmemesi akıllarda soru işareti bıraktı.

Eyyübiye ilçesinde 150 dönüm üzerinde kurulması planlanan ve yapımı süren millet bahçesinin belirtilen süre içerisinde teslim edilmedi. Millet Bahçesinin yan tarafında asılan tabela da belirtilen teslim tarihi 13 mayıs 2022 olarak gözüküyor.

İhalesi 5 Kasım 2020’de yapılan alan, 180.000 metrekarelik alanıyla bölgenin en büyük millet bahçesi olma özelliğini de taşıyan millet bahçesi ve millet bahçesine ait sosyal donatılar ismiyle vatandaşlarına hizmet vermesi beklenen alanla ilgili belirsizlikler devam ediyor. İçerisinde sosyal donatılar, aletli açık spor alanları, bisiklet parkuru, yürüme yolları, kamelyalar, piknik yerleri gibi çok sayıda ayrıntının bulunduğu Eyyübiye Millet Bahçesinin ihale sürecinin ardından yapımına başlanan ve 400 gün gibi süre verilen millet bahçesinde bitiş tarihi üzerinden aylar geçti.

HİZMETE GİRECEĞİ TARİH BELİRSİZ

Eyyübiye belediyesi geçtiğimiz günlerde bir basın bülteni yayınlayarak ağaçlandırma çalışmalarının tamamlandığı ifade edilmesine rağmen millet bahçesinin ne zaman açılışının yapılacağıyla ilgili herhangi bir tarih belirmedi.

Şanlıurfa’da en borçlu ilçe belediyeleri arasında yer alan Eyyübiye Belediyesinin borcunun 162 milyon lira civarında olduğu açıklandı. Belediyenin borç yükünün bu ihaleden dolayı artacağı düşünülüyor.

Eyyübiye Eyyübiye haberleri 150 dönüm üzerinde 46 milyon liralık millet bahçesi