Eski başkan Büyükşehir'i Abide için uyardı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin eski başkanı Nihat Çiftçi Abide kavşağında yapılacak olan katlı köprülü kavşağında dikkat edilmesi gereken noktalarda Büyükşehir'i uyardı.

Şanlıurfa’da trafiğinin felç olduğu Abide Kavşağında trafiği rahatlatmak için Büyükşehir harekete geçti. İhale aşamasında çeşitli söylentilere neden olan kavşak için çalışmaların ne zaman başlanacağı açıklanmadı.

Hayata geçirilecek proje hakkında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin eski Başkanı Nihat Çiftçi Büyükşehir’in iki noktada dikkat etmesi gerektiğini belirti.

Çiftçi paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Abide katlı köprülü kavşağı yaparken dikkat etmesi gereken önemli iki husus vardır:
1- Abide köprülü kavşağı şehrin kuzey aksını güney aksına bağlamaktadır. Dolaysıyla kuzey- güney trafiğinde bağlantı noktasında olması.
2- Daha önce yapılan köprülü kavşaklar ile şehrin güney ve kuzey hattını birleştiren GAP ve 18 Mart bulvarları genişletmesinin şehrin tramvay projesi için olduğunu, bu sebeple abide kavşağı da kuzey ve güney yönünde yapılacak tramvay geçişine uygun inşa edilmesinin zorunluluğudur.
Şehir imar planı içindeki sosyal donatı alanlarını azaltacak İmar değişiklikleri yapılmamalıdır. Şehir plancılar odasının bu konudaki mücadelesine kamuoyunun sahip çıkması gerekir. Yarın istense de şehirde kaybedilen sosyal donatılara yer bulmamız imkansız olacaktır.”