CHP Urfa'da ne yapmaya çalışıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa'da istifalar ve görevden alınmalar devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa eski il başkanı Hayrettin Cidir'in görevden alınmasıyla İl Başkanlığına kayyum olarak atanan Ferhat Karadağ, Cidir'in eski ekibinden olan ilçe başkanlarını tek tek görevden almaya devam ediyor.

CHP Eyyübiye ilçe başkanı Ahmet Kaçman ile CHP Haliliye ilçe Başkanı İbrahim Alagöz’un görevden alınmasıyla başlayan süreç Suruç, Karaköprü ve Viranşehir ilçe başkanlarını görevden alınmasıyla devam etti.

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığından ilçelere gönderilen yazılı belgeler ile üç ilçenin ilçe başkanının görevden alındığı belirtildi.

Kayyum olarak CHP Şanlıurfa İl Başkanlığına getirilen Ferhat Karadağ, seçimle gelen ilçe başkanlarının ipini tek tek çekerek kendisine yakın kişileri atamaya devam ediyor.

Geldiği günden beri Eyyübiye, Haliliye, Viranşehir, Suruç, Karaköprü ilçe başkanlarını görevden alan Karadağ, nüfus edebileceği kişileri ilçe başkanı olarak atamaya hız kesmeden devam ediyor.

KARADAĞ, 5 İLÇE BAŞKANINI DEĞİŞTİRDİ!

Ferhat Karadağ’ın göreve başlamasıyla birlikte Şanlıurfa’da yeni bir değişme giden CHP bazı kararları hem genel merkezden hem de halk içinde tartışılmaya devam ediyor.

Başarılı ilçe başkanlarını görevden alan Karadağ daha önce farklı partilerde görev almış ve partilerinden ihraç edilmiş kişileri yönetime getirerek seçmenin CHP’ye olan güvenini ve desteğini zayıflatıyor. Karadağ geldiği günden beri Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü, Viranşehir ve Suruç ilçelerinde ilçe başkanlığı değişikliğine gitti.

Gidilen ilçe başkanlık değişikliği uzun bir süre tartışıldı. Özellikle Haliliye ilçe başkanı İbrahim Halil Alagöz’ün görevden alınması büyük tepkilere neden olmuştu.

ALAGÖZ’ÜN YERİNE ESKİ İYİ PARTİLİ GETİRİLDİ

Haliliye ilçesinde İbrahim Alagöz’ün görevden alınmasıyla birlikte Haliliye ilçe başkanlığına İYİ Parti Şanlıurfa  Kadın Kolları eski başkanı Mehtap Rastgeldi atandı.

Görevden alınan Alagöz’ün yerine atanan Mehtap Rastgeldi, daha önce Ak Parti’de görev almasından dolayı ve İYİ Parti’den görevden alınması gibi nedenlerden CHP tabanından büyük bir tepkiye yol açmıştı.

Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde Mehtap Rastgeldi’nin yardımcısı Hüseyin Doğru’da CHP Haliliye ilçe başkan yardımcılığından istifa ettiğini duyurmuştu.

İKİ BAŞARILI İLÇE BAŞKANI RESMEN KIYIMA UĞRADI!

Şanlıurfa’nın sorunlarını sık sık gündeme getiren ve Urfa’da CHP’nin oy oranının yükselmesinde büyük bir pay sahibi olan CHP Haliliye eski ilçe başkanı İbrahim Alagöz ile CHP Karaköprü ilçe başkanı Yusuf Ziya Ural’ın görevden alınması tepkilere neden oldu.

VİRANŞEHİR İLÇE BAŞKANLIĞINDAN TEPKİ

CHP Viranşehir ilçe başkanlığından Remzi Taylan’nın alınması ve apar topar yerine Mustafa Kılıçer’in atanması adeta Viranşehir’de şok etkisi yarattı.

Viranşehir ilçesinde CHP İlçe Başkanı Remzi Taylan ve yönetimi Whatsapp üzerinden yollanan dilekçe ile görevden alındığı iddia edildi: “31 Ekim 2022 tarihinde toplanan İl Yönetim Kurulu oy birliği ile Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü’nün 25/1 ve 25/2 madde gereğince Viranşehir ilçe Başkanı ve İlçe Yönetimi görevden alınmıştır. Bilginize rica ederiz” denildi.

CHP Viranşehir ilçe başkanlığı görevden alınmayla ilgili yaptığı açıklamada, CHP İl Yönetimine ateş püskürerek “Urfa ve ilçelerindeki en örgütlü ilçe örgütünü atanmış Urfa il başkanlığı tarafından WhatsApp gelen bir mesaj ile görevden alındık. Yerine atanmış il yöneticisinin muhasebecisini atıyor.” dedi.

URAL, ÇİDİR İLE AYNI KADERİ YAŞADI!

Şubat ayında görevden alınan CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir gibi görevden alındığını taziyede öğrenen CHP Karaköprü ilçe başkanı Yusuf Ziya Ural, görevden alınmasını kabullenmediği ve hukuki sürece başlayacağı gelen iddialar arasında.

VEKİL AYDINLIK “HUKUSUZLUK” DEDİ!

Urfa Değişim Gazetesine konuşan CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa’daki ilçe başkanlarının görevden alınmasının hukuksuzluk olduğunu söyledi.

Vekil Aydınlık, “mevcut il başkanlığı tarafından hazırlanan yazılar ile ilçe başkanları görevden alındı. Genel Merkezden İl Başkanlığa giden bir bilgi veya yazı yok yapılan bu görevden alınmaları hukuksuz buluyorum.” dedi.

CİDİR SERT KONUŞTU!

Viranşehir, Suruç ve Karaköprü ilçe başkanlarının görevden alınmasında CHP Şanlıurfa İl Başkanlığının yetkisi olmadığını söyleyen CHP Şanlıurfa İl Eski Başkanı Hayrettin Cidir, yeni yönetimin yeni bir takım kurmak istediğini ve değişime gitmeye çalıştıklarını aktarırken, değişime giderken keşke kimsenin onurunu gururunu kırmadan gidilmesi gerektiğini söyledi.

Eski Başkan Cidir, “Bir futbol takımı başkanı ve teknik direktörü değişince yeni gelenler kendilerine göre bir takım oluşturmak gibi yeni yönetimde bu yönden hareket ediyor. Tamam, bende değişimden yanayım ve değişime karşı değilim ama keşke insanları kırmadan dökmeden değişime gidilse ama yeni yönetim MKYK karar almadan bu arkadaşları görevden aldı. Sonuçta o insanların bir onuru ve gururu var, onlara dikkat edilmesi lazım. Bu insanlar yıllardır partiye emek vermiş, saha çalışması yapmışlardır bunları bir anda görevden almak doğru değildir.

Böyle olduğu zaman parti zarar görüyor. Parti içerisinde atanan kayyumun 45 gün içerisinde seçime gidilmesi gerekiyor. Ama parti içerisinde hukuksuzluk baş gösterdiği için kimse bir şey yapamıyor. Zaten bu olanlar içinde ben mahkeme açmıştım. Genel Merkez atanan kayyumun arkasında duruyor. Parti tüzüğündeki 45 günlük seçime gidilmesi lazım ama Genel Merkez tarafından tüzük çiğneniyorsa biz ne yapalım” dedi.

YENİ ATANAN İSİMLER BELLİ OLDU

CHP Şanlıurfa İl Geçici Kurulu son olarak Karaköprü, Viranşehir ve Suruç yönetimlerini görevden aldı. İlçe Başkanlıklarına Karaköprü'de Rıdvan Çoban, Suruç’ta Fevzi Yalçın, Viranşehir’de Mustafa Kılıçer'in atandığı öğrenildi.

CHP Karaköprü İlçe Geçici Kurulu Rıdvan Çoban dışında Tansu Göktepeli, Mahmut Kılıç, Murat Yurdabak ve Uğur Parmaksız'dan oluşuyor.