Bozova'daki zeytin ağaçları meclise taşındı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, yoğun kar yağışının ardından Bozova ilçesinde zarar gören zeytin ağaçları nedeniyle çiftçiye destek verilmesini istedi.

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü bozova ilçesindeki Bezıki bölgesinde yaşanan yoğun kar yağışı sonrası zeytin ağaçlarının zarar gördüğünü kaydetti. Çiftçilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için konuyu Meclis’e taşıyan Sürücü, Tarım ve Orman Bakanlığının çiftçilere gereken desteği sağlaması gerektiğini belirtti.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Sürücü, “Bozova’nın Bezıki bölgesindeki yaşanan yoğun kar yağışı ve tipi sonrası tarımsal alanda bulunan zeytin ağaçları ciddi düzeyde hasar görmüştür. Konuyu meclis gündemine taşıdık” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na yaşanan mağduriyete ilişkin sorular yönelten Sürücü, “Bozova’da gerekli ziyaretlerde bulunacak mısınız? Mağdur olan Beziki bölgesine gerekli destekleme bütçesini planladınız mı? Konu hakkında bir açıklamada bulunacak mısınız?” dedi.