Atmani Derneği üyeleri bir araya geldi

1990 yılından beri faaliyet gösteren Atmani Derneği, 'aşiretin dünü, bugünü yarını' temalı bir program gerçekleştirdi. Programa aşiret mensupları yoğun ilgi gösterdi.


Atmani Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği, aşiretin dünü, bugünü yarını temalı bir program tertipledi. Düzenlenen program  TV’de “Şehrin Sesi” programında yayınlanacak. Dernek Başkanı Mehmet Karaca yaptığı, Aşiretin birlik ve beraberlik için kurulduğunu her daim mensuplarının hizmetinde olduğunu belirtti. Karaca, bugüne kadar kadar aşiret mensupları içinde sorunları çözdüğünü ve birlikte hareket ettiklerini açıkladı.


Derneğin yönetim kurulu üyesi, eğitimci yazar ve aynı zamanda Gazetemizin de yazarı olan Reşit Babacan yaptığı açıklamada, “Dernek olarak bizler geçmiş ile gelecek arasında köprü görevi yapıyoruz. Atmani Derneği bir kültür derneğidir. Geçmişte nasıl ki bizim dedelerimiz, büyüklerimiz annelerimiz bilimde, sanatta, müzikte, ekonomide yaşadığı dönemde söz sahibi olmuş da ve en üst kademelede yer almış ise denbejlerimiz en çok dinlenen sanatkarlar olmuşsa da bugünkü bilimine inanan gençlerimiz yine akademik eğitimini en üst düzeyde tamamlayıp her alanda söz sahibi oluyor ve olacaktır. Bizlerde dernek olarak gençlerimizin arkasındayız ve onlara her türlü desteği vereceğiz. Biz köklü bir aileyiz, bizler ülkemizde 45 ilde yoğun olarak varız. 2010 yılından beri geleneksel olarak Büyük buluşmalar tertipleyerek dört bir coğrafyada yaşayan akrabalarımız la bir araya gelip festival düzenliyoruz. Son olarak Şanlıurfa'da 5.Büyük buluşmayı gerçekleştirdik. Binlerce akrabamıza ev sahipliği yaptık. Şimdi bu bayrağı daha yükseklere çıkarma zamanı gelmiştir. Biz bütün amcaoğullarımızla birlikte hareket ediyoruz, biriz ve birlikte çalışıyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programa gençler yoğun ilgi gösterdi.