Zakkum Ak Parti'yi Şanlıurfa'da ikiye böldü!

Şanlıurfa'da yapılması uzun zamandan beridir tartışmaların odağında olan Zakkum Müzik Grubun konseri dün yapıldı, konserden önce yaşanan tepkiler konserden sonra da sürdü.

Konser öncesi çeşitli bahaneleri ileriye sürerek konserin iptal edilmesini istenen STK’lar en son Büyükşehir Belediyesine gitmiş Büyükşehir Belediye Başkanından konserin iptal edilmesi için yoğun baskı uygulamış, fakat baskılara rağmen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül konseri iptal ettirmemişti.

Konser sonrası Zakkum Müzik Grubu konserin iptal edilmesini isteyen STK’lara sert tepkiler ve ağza alınmayacak sözler sarf etti.

 

Şanlıurfa’da yapılması tartışma konusu olan Zakkum Müzik Grubun   konser sonrası “Son  bir haftanın (akla sığmaz şekilde) gündemi olan Şanlıurfa konserimiz az önce sona erdi.Kirli beyinlerin , din ismarcıların, Şanlıurfa’ya yakışmayan bu kişilerin  yegane amacının  vitrinde kalmak, gündem yaratmak, yobazlığı normalleştirmek olduğunun farkındayız. Hafta boyu sessiz  kalmamız bu sebeptendi. Bu zorbalığın  bağnazlığın  ve akıldışılığın  savunucularının,  değirmenine su taşımaya  asla istemeyiz. Bu  kişilerin en sağlam cevabı  bu gece Şanlıurfa’da bizi izlemeye gelen 25 bin  güzel insandan aldılar. Ne güzeldin bu gece Şanlıurfa.  Bir müzik yapmak ve müziğimizi  iletmek için varız. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘ün  çizdiği  çağdaş  uygarlık yolunda  tam 23 senedir de müziğimizi  yapmaya devam ediyoruz. Ve asla akıldan çıkmasın: Aydınlık karanlıktan korkmaz!” sözleri Şanlıurfa’da Ak Parti cenahında infial yarattı.

 

Zakkum Müzik Grubunun ağır ithamlarına Ak Parti Şanlıurfa Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Eyyüpoğlu “ Zakkum zehrini bırakıp gitti  diyerek tepki gösterdi.

 

Tepki gösterenlerin arasında Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı da  STK’ların duygu ve düşüncelerini beyan etmekte özgür olduğunu söyleyerek  Zakkum Müzik Grubun söylediklerine tepki göstererek derhal özür dilemeleri gerektiğini ifade etti.

 

Başkan Kırıkçı sözlerine şöyle devam etti.”STK’lar, düşünce ve fikir özgürlüğü kapsamında görüşlerini beyan etme özgürlüğüne sahiptir. Ancak bir müzik gurubunun demokratik tepkisini ortaya koyan STK’lara Yobaz, bağnaz, kirli, istismarcı, akıldışı ve karanlık ifadelerini kullanması kabul edilemez Kınıyor ve özür bekliyoruz”