Zabıtanın saldırısı yanına kar mı kaldı?

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerinden Büyükşehir Belediyesi zabıta çalışanı muhabirimize yaptığı sözlü ve temaslı saldırısı sonrası Büyükşehir'den bir yaptırım gelmemesi saldırıyı yapan kişinin yanına kar mı kaldı yorumunu neden oldu.

13 - 19 Eylül tarihleri arasında Şanlıurfa’da Ahilik Haftası programı Gümrük Hanında düzenlendi. Programda çekim yapan muhabirimiz Kader Topal sözlü ve temaslı saldırıya uğradı. Yaşanan olaydan sonra Büyükşehir’den konuyla ilgili bir açıklama ve yaptırım gelmemesi tepkilere neden oldu. Yine aynı saldırıda Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, basın mensuplarına bağırarak çekim yapmamasını istemesi muhalefet partilerinin tepkisini aldı.

Saldırıdan sonra muhalefet partilerinden CHP, Deva Partisi ve Gelecek Partisi gazetemize gelerek muhabirimize ve gazetemize destek ziyaretleri yaptı. Yaşanan olayın basın özgürlüğüne darbe olduğunu vurgulayan muhalefet hem zabıtaya hem Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek’e tepki gösterdi.

2 haftalık süreç geçmesine rağmen bugüne kadar Büyükşehir tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Yine saldırıdan sonra HDP grubu Büyükşehir Meclisi’nde zabıta ekibinin saldırısına tepki göstermiş olayla ilgili muhabire engel olan zabıtanın görevden uzaklaştırılması gerektiğini ifade etmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, yaşanan sürecin münferit bir olay olduğunu belirterek konuyu kapatmaya çalıştığı görüldü.

Alınan bilgilere göre, muhabirimize saldıran kişinin Sait Sema olduğu öğrenildi. Sema’nın daha önce ŞUSKİ’de görev yaptığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Basının özgür olduğunu algılayamayan bu kişi olay gününde muhabirimizin kolundan tutarak dışarı çıkarmaya çalışması üzerine muhabirimiz olaya sert tepki göstermişti. Olayın ardından muhabirimizle bir köşe de konuşan zabıta Sait Sema, “sen benim kim olduğumu bilmiyorsun” diyerek tehdit etmişti.

Söz konusu olayda Büyükşehir Belediye Zabıta Dairesi Başkanı Hasan Atmaca ise yaşanan süreçte bugüne kadar sessiz kalması akıllarda soru işareti bıraktı.