Zabıta kendi genelgesine ters düşüyor

Karaköprü'de Belediyesi tarafından Semt Pazarları Dernek Başkanlığına gönderilen genelgede yük indirme süresinin en geç saat 10:00'a kadar olacağı belirtiliyor. Ancak bugün kurulan pazarlarda ne zabıta pazarda vardı ne de saatlere uyan pazarcı vardı.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde bugün kurulan semt pazarlarında pazarcı esnafı yük indirme süresinin aşarak zabıtanın genelgesine ters düştü. Ancak gönderilen genelgenin kurallarını uygulayacak zabıtaların da pazarda olmaması pes dedirtti. Sem pazarında saat 11:00’e gelmesine rağmen bazı pazarcı esnafı araçlarından mal indirmeye devam ettiği görüldü. Pazarda zabıtanın da olmaması ayrı bir soruna neden oldu. Ceza uygulayıcıların olmaması pazarcıların istediği şekilde at sürmesine neden oluyor.

Araçlar arasında Pazar yapmaya çalışan vatandaşlar, yetkili kişilerin pazarda olmamasına ateş püskürdü. Hava sıcaklığının 40 dereceyi ulaştığı pazarda kalabalık arasında Pazar yapmanın imkansız olduğunu söylediler.

Karaköprü Zabıta Müdürü Vekili Abdullah Baydilli imzası ile KARAKÖPRÜ SEMT PAZARLARI DERNEK BAŞKANLIĞINA gönderilen genelgede şu ifadeler yer alıyor:

İlçemiz sınırları içerisinde bulunan tüm pazarlarda yapılan denetimlerde bazı esnaflarınızın geç saatlerde Pazar içerisine araçla getirip ürün indirdiği tespit edilmiştir bu nedenlerden dolayı vatandaştan Zabıta Müdürlüğümüze şikayet gelmektedir. 19.07.2022 tarihinden itibaren Pazar esnafımızın en geç saat 10:00 a kadar tezgahlarını kurup ürünlerini indirmiş olup bu saatten sonra pazara araçların girişin yasaklandığını. Alınan kararın ihlali durumunda Derneğiniz bünyesinde bulunan esnaflarınıza cezai işlem uygulanacağı hususunda;

Bilgilerinize rica ederim.”

Zabıta kendi genelgesi Karaköprü’de Belediyesi Semt Pazarları Dernek Başkanlığı kurulan pazar