Yerli turist Urfa'yı sevdi!

Şanlıurfa'ya gezmeye gelen yerli turistler kentin hem doğal güzelliğini hem de kültürel değerlerini beğendiklerini söyledi. Gazetemize değerlendirmelerde bulunan turistler, Şanlıurfa'ya gezmek için tekrar geleceklerini belirttiler. Temizlik dışında bir eksiklik olmadığını söyleyen turistler, Balıklıgöl ve Göbeklitepe'ye hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Göbeklitepe, Harran, Eyyüb Nebi, Taş Tepeler, Soğmatar, Senem Mığar, Şuayip Şehri, Bazda Mağaraları, Halfeti, Birecik ve Balıklıgöl gibi yerleri gezmek için Şanlıurfa’ya gelen turistler tarihi ve doğal güzellikleri ile Şanlıurfa’yı beğendiklerini kaydetti. Yeni sezonda turizmde hedef büyüten Şanlıurfa’da turizm bereketi yaşanıyor. Hem Balıklıgöl’de hem de Göbeklitepe’de turizm yoğunluğu yaşanıyor. Koronavirüs etkisinin azalmasıyla turistler kentin her yerinde özgürce gezebildiğini söyledi.

Kentte Cuma günü göreve başlayan Vali Salih Ayhan, Balıklıgöl ve Göbeklipepe ziyaretlerinden sonra Şanlıurfa’nın turizm potansiyelinin 10 milyon olduğunu söyledi. İşbirliği ile kentin bu rakamı yakalayabileceğini vurguladı. Gazetemizin mikrofonlarına konuşan turistler, Şanlıurfa’yı beğendiklerini ve tekrar geleceklerini söyledi. Temizlik noktasında yetkililerin biraz daha çalışması gerektiğini belirttiler.

“HER YERİN FARKLI BİR GÜZELLİĞİ VAR”
Şanlıurfa’da 4-5 defa geldiğini söyleyen Meral yüksel, “kalabalık turlarla geldiğimizde daha zevkli oluyor. Kentin her yerinde gezdik. Halfeti’ye gittik. Balıklıgöl’de camiyi ziyaret ettik. Pasajları gezdik güzel, temizlik yönünden hiçbir değişiklik görmüyorum. Adana’da güzel ama burasıda güzel, her yerin farklı bir güzelliği var.  Peygamberler Şehri’nin ayrı bir maneviyatı var” dedi.

“ŞANLIURFA DÜNYA İLLERİ ARASINDA”
Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya gelen Hüsna Çelik, Göbeklitepe’ye çok beğendiğini söyleyerek, “Göbeklitepe’ daha önce gelmedim en çok hoşuma giden ‘siye biye şivesi’ oldu çok samimi geldi. Hani bizimde surlarımız kalelerimiz var ama çok keskin farklar var. Göbeklitepe çok güzeldi onun duruşu ve çok tarihi bir yer o yüzden Şanlıurfa bence dünya illeri arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı

“KEŞKE ÇOK ÖNCEDEN GELSEYDİM”
İzmir’den Şanlıurfa’ya turla gelen Yeşim Çimen, terör ve önyargıdan dolayı daha önce gelmediklerini kaydederek, “Şanlıurfa’yı düşündüğümden çok çok güzel buldum. Daha modern buldum hatta nerde dedim, Mardin’de yer alan yöresel binalar burada nerde dedim. Yöresel binaları, her şey çok yeni değişmiş, yollar çok güzel, yani böyle olduğunu bilseydim çok çok önceden gelmek isterdim insanları çok sıcak biz çok memnun kaldık öyle söyleyeyim.
Önyargı ve terörden dolayı Güneydoğu insanına uzaktan bakınca korkutuyor. Doğrusunu söylemek gerekirse asla öyle bir şey yok. Yani bıraksalar burada yaşar mıyım yaşarım. Göbeklitepe’ye gittik orayı çok çok beğendim. Bence Türkiye’deki değil dünyadaki herkesin görmesi gerekir. Enerjisi çok farklı, çok güzel, çarsısını beğendik.”

“HERKES URFA’YI GEZMEK İÇİN GELMELİ”
“Kayseri’den geliyorum gezi için geldik Urfa’yı gezmek buradaki tarihi yerleri gezmek için geldim ve çok beğendim çok güzel yerler herkesin gelip görmesini tavsiye isterim” diyen Huriye Sarıkaya, “Harran Ovası olsun Halfeti olsun Balıklıgöl ve gezdiğimiz diğer yerler güzel. Göbeklitepe bambaşka bir tarihi dokusu var. Tam daha gezmediğim için bilemiyorum 60 senelik Kayserili olarak Kayseri’yi daha çok tutarım”

“URFA’NIN DOĞAL VE RUHANİ BİR YAPISI VAR”
“Kayseri’den geliyorum emekli öğretmenim” diyen Sema Kılıç, “Vallahi beklediğimden daha güzel hep anlatıyorlardı illa görmeniz gereken bir yer diyorlardı. Gerçekten de öyleymiş, eksiğinden fazlası var görülmeye değer. Her yerin ayrı bir ruhani havası var. Doğa zaten ayrı bir güzel çok beğendik.
Daha önce yemekleri baharatları en önemlisi Balıklıgöl’den bahsediliyordu ama bu mekândan  çok bahsedilmiyordu ben gerçekten tek bir yer olduğunu düşünüyordum ama etrafındaki mekanları manevi yerlerden önce çok sevindim açıkçası umduğumdan çokça güzel” dedi.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

# Şanlıurfa# yerli turistler