Vatandaşlar emekli ve yaşlı maaşlarından memnun

Yeni yıla kısa bir süre kala asgari ücretin artışı ve enflasyon verilerinin netleşmesini bekleyen vatandaşlar aldıkları emekli, memur ve yaşlı maaşları için beklemeye geçti. Gazetemize konuşan bazı yaşlılar aldıkları maaştan memnun kaldıklarını ifade etti.

Emekli ve memur zammı için sadece 2 aylık enflasyon verisi kaldı. Ekim ayında açıklanan enflasyon verisi ile 4 aylık zam oranı ile en düşük memur ve emekli maaşları şimdilik netleşti.

Ancak Ocak 2023 memur ve emekli zamlarının yanında 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, kronik hasta yardımı ve engelli aylığı gibi sosyal yardımlar da yükselecek. En yüksek maaşın 4 bin 90 lira olması bekleniyor.

TÜİK tarafından son açıklanan enflasyon oranı Ekim 2022 için aylık yüzde 3,54, yıllık ise yüzde 85,51 oldu. Enflasyon hesabına göre 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 10,84’e, memur zammı ise 11,84’e yükseldi. Ocak ayında memur emeklisi ve memur maaşları için belirlenecek zam oranı aynı zamanda sosyal yardımları ve kıdem tazminatı tavanını da yükseltecek.

Milyonların merakla beklediği yaşlı ve emekli maaş zammı hakkında Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, şu anda yaşlı ve emekli maaşıyla geçindiklerini söyledi.

“VERMESE NE YAPACAĞIM”

Yaşlı maaşı aldığını söyleyen Bedir Eritmez şu anda 1540 lira aldığını ve onunla geçimini sağladığını ve aldığı maaştan memnun olduğunu ifade etti.

Bedir Eritmez “Yaşlı maaşı şimdi bize yetiyor. Yaşlı maaşıyla geçiniyorum 1540 TL alıyorum. Çok şükür geçinebiliyorum vermese ben ne yapacağım.” dedi.

“EMEKLİ MAAŞIYLA GÜL GİBİ GEÇİNİYORUM”

Emekli maaşıyla geçindiğini söyleyen ve emekli maaşıyla geçinemediklerini söyleyen vatandaşlara ateş püsküren Cevdet Karakeçili “Allah Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin Allah onun ayağını taşa değdirmesin” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgisini dile getirdi.

Cevdet Karakeçili, emekli ve yaşlı maaşı hakkında sözlerine şöyle devam etti: “Ben emekli maaşı alıyorum evimde kira bana yetiyor. Ama bazıları yetmiyor diyor onları anlamıyor. Allah bu devletin eksiğini vermesin. Allah Erdoğan’ın parmağını kanatmasın taşa değdirmesin. Onun sayesinde biz böyle iyi durumdayız. Bazıları Erdoğan’ın kanadını kırmak istiyor, Erdoğan’ın kanadını bıraksalar Dünya’da 1 numara yapar.”

YAŞLI MAAŞIYLA BİR KAHVALTI BİLE YAPAMASSIN!

Aldığı yaşlı maşıyla geçinmediğini söyleyen ve yapılacak olan bir artış ile güzel bir tutara yükselmesi gerektiğini aktaran İsmail Küçük, şu an ki yaşlı maaşıyla bir kahvaltı bile yapmanın zor olduğunu iddia etti.

İsmail Küçük “Yaşlı maaşı bana göre az, aldığım 1500 lira, bu parayla ne geliyor şimdi. Bir kahvaltı bile gelmiyor. O parayla “ şeklinde konuştu.

“YETMİYOR İDARE EDİYORUZ”

Yaşlı maaşıyla geçimin zor olduğunu söyleyen Mahmut Kırmızıgül, aldığı maaşla geçinmeye çalıştığını kaydetti.

Mahmut Kırmızıgül “Yaşlı maaşıyla idare ediyoruz. Şimdi yetiyor desek yalan olur gerçekten geçim şartları zorlaştı bizde aldığımız 1500 lirayla geçinmeye çalışıyoruz.” dedi.