Vatandaş şeker zammına tepki gösterdi

Türkiye'de gıda ürünlerine gelen zamların yankısı sürerken, şekere yüzde 52 zam geldi. Şeker zammı ile ilgili röportaj yaptığımız vatandaşlar, hiçbir dönemde böyle bir pahalılık görmediklerini söyledi.


Vatandaşlar Ramazan ayı hazırlıklarını bitirmek için alışveriş merkezlerine gidiyor. Çünkü günden güne değişen etiket fiyatları vatandaşların kabusu oluyor. Kilosu 20 liraya dayanan şeker bu aralar marketlerde bulmak imkansız hale geldi.

Şanlıurfalı vatandaşlar şekere gelen yüzde 52’lik zammı Urfa Değişim Gazetesine değerlendirdi.

Urfa Değişim Mikrofonlarına konuşan vatandaşlar birbirinden farklı yorumlar yaptı. Salih Taş yapılan zamları esnaflara bağladı. İnsanların vicdanlarından dolayı zam yapıldığını Söyleyen Salih Taş, “Kim 1 kilo şekeri 20 liraya çıkardı. Biz bir çuvalını 20 liraya alıyorduk. Biz Müslümanız, ben Müslümanı görmedim. Kim şekeri 20 lira yapıyor. Vicdansız insanlar yapıyor.  Burada çarşıda bir kilo kuru üzümü 35 liraya satanda var. 70 liraya satanda var. Allah bu milleti ıslah etsin. Milletin gözü bir avuç toprak doymaz. Ancak kürekle doyar.

"EŞEK ETİ YİYECEK İNSANLAR BENİ DUYUYOR"
Mazota zam oluyor. Hemen diyorlar zam var. Allah’tan korkun yumurta olmuş 2 lira, bunu devlet mi yapıyor. Bir kilo yoğurt olmuş 10 lira bunu devlet mi yapıyor. Hayır, bunu insanlar yapıyor. Allah’tan korksunlar ben böyle bir devir yaşamadım. Ben 80 yaşındayım. Ben İsmet İnönü’nü devrini gördüm. Ben böyle iyi bir devir yaşamadım ama insanlarda vicdan kalmamış. Vallahi millet yalan söylüyor. Devletimiz körümüze para veriyor, topalımıza veriyor, delimize veriyor. İnsanlar eşeği kesip yiyor, diyorsun bu eşektir. Diyor ki kulağı tavşankine benziyordu. Kestim yedim misaline getirmişler.”

“BİZ ANCAK KURU EKMEK YİYEBİLİRİZ”
İsmail Güçlü ise kuru ekmekten başka bir şey yiyemeyeceklerini söylerken şunları söyledi. “Bu sene ile geçen yıl arasında fark çok. Ben 75 yaşındayım böyle bir pahalık görmemişim. Allah yardım etsin fakirlere vallahi bir kilo et alamıyoruz. Bir kilo et olmuş 100 lira biz yüz lirayı nereden getireceğiz. Sabahtan akşama kadar burada oturuyoruz. Pahalılık had safhada bir ekmek 2.5 lira oldu. Biz ancak kuru ekmek yiyebiliriz başka bir şey yiyemeyiz. “

ASGARİ ÜCRET ŞİMDİDEN ERİDİ
Zamların asgari ücreti erittiğini söyleyen Fatih Belmalı ise ne memurların ne de asgari ücret ile çalışanların memnun olduklarını belirtti. Belmalı sözlerini şöyle sürdürdü. “Ortada büyük bir zam furyası var. Ne memurun ne de asgari ile çalışan insanların alım gücü yetiyor. Asgari ücrette zam yapıldı. Tüketim ürünlerine aynı şekilde zam yapıldı. Asgari ücret eridi, etkisi kalmadı yani. İnsanlar şimdi idare ediyorlar fakat önümüzdeki yıllarda çocukları için gelecek kaygısı içerisine girecekler.”


 


# Ramazan ayı# Şeker zammı# Şanlıurfa