Vatandaş kırmızı eti unuttu

Kırmızı et fiyatına geçtiğimiz ay Et ve Süt Kurumu yüzde 48 zam yapmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halkın ucuz et almaları için elimizden geleni yapacağız sözü birçok vatandaşı mutlu etti. Ancak bugüne kadar tavuk eti ve kırmız et fiyatlarında düşüş yaşanmaması vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı.


Temel gıda ürünlerindeki zamlar nedeniyle vatandaş, mutfağına gıda almakta zorlanıyor. Tavuk ve Kırmızı et almakta bu yıl zorlandıklarını söyleyen vatandaşlar, artık etin tadını unuttuklarını ileri sürdü. Eski ramazanlarda bol et aldıklarını kaydeden vatandaşlar bu yıl 1-2 kilo alabildiklerini söyledi. Bazı vatandaşlar ise hem kırmızı etin hem beyaz etin çok pahalı olduğunu vurguladı. Zamların devletten kaynaklanmadığını söyleyen bir vatandaş ise zamları rant elde etmeye çalışan tüccarların yaptığını ileri sürdü.

Uzun bir süredir evine kırmızı et alamayan vatandaşlar tavuk et ve balığa yöneldi. Urfa Değişim Gazetesine konuşan vatandaşlar et fiyatların yüksek olmasından dert yandı.

“DEVLETLER FİYATLARI YÜKSELTMEZ”
Kırmızı et yemediğini söyleyen Murat Kan yapılan zamların devletten kaynaklanmadığını belirtti. Murat Kan sözlerine şöyle devam etti: “Vallahi ben kırmızı et yiyebilen bir insan değilim. Tavuk eti alabiliyorum. Geçen yıllara göre azda olsa alabiliyorum. Balık alabiliyorum. Yani fiyatları devletler yükseltmez.  Fiyatlardan rant elde etmeye çalışan tüccarlar var. Domatesin tarladan çıkışı 2 liradır. Fakat aradaki tüccarlar katlaya katlaya 20 liraya kadar çıkartıyorlar. Halbuki devletimiz direk üreticiden tüketiciye bir yol açsa domates fiyatı 4 lira olur. Önemli olan domatesi kaça aldığım değil. Ondan haz alıp almamamdır. Ben şuan domateslerden haz almıyorum”

KIRMIZI ETİ UNUTTUK!
Kırmızı eti unuttuğunu, uzun süreden beri kırmızı et almadığından yakınan Mustafa İzol, “Kırmızı eti biz unutmuşuz baba, 3 aydır kırmızı et unutulmuş. Artık kimse almıyor. Beslenmeyi unutmuşuz. Biz ne yiyeceğiz. Bir limon, bir portakal, bir elma alacağız. Bunlardan kiloyla alamasın ki bir şey yok ki.” dedi.

ZAMLAR GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN YAPILIYOR
Yapılan zamların gündemi değiştirilmesi için yapıldığını aktaran Emin Kak, temel sorun zamların olmadığını belirtirken sözlerini şöyle sürdürdü.  “Ya bunlar hikâye değil mi?  İnsanlarda huzur, güven var mı? Senin malın güvence altında mı? Yarın senin varlığına el basarlar gıkın çıkmaz. Mesele huzurdur. Mesele barıştır. Mesele insanlıktır.  Sofranda o var bu var.  Ben bunları çalarak da temin edebilirim.  Cumhuriyet kurulduğundan beri hep insanları bunlarla avutmuşlardır. Bunlar temel mesele değildir. Temel mesele insanlıktır.”

GEÇEN YIL YİYEBİLİYORDUK! BU YIL YİYEMİYORUZ
Kırmızı et alma durumunun olmadığını söyleyen Gökhan Özgürtekin ise, “Tavuk eti 50-60 liradan başlıyor. Kırmızı et şu anda 120 lira 130 lira kim et yiyebiliyor bilmiyorum. Geçen yıl Ramazan ayında 5 kilo yiyorduk. Şu anda 2 kiloya düşürdük“ şeklinde konuştu.