Vatandaş işsizliği hükümete bağladı

Türkiye İstatistik Kurumu Eylül ayı iş gücü istatistiklerini açıkladı. Türkiye'de işsiz sayısı Eylül ayında bir önceki aya göre 120 bin kişi artarak 3 milyon 482 bin kişi oldu. Gazetemize konuşan bazı vatandaşlar, işsizliğin yükselmesini hükümetin politikalarına bağladı.

Ağustos ayında dört yıl aradan sonra işsizlik rakamları ilk defa tek haneye düşerken bu oran Eylül ayında 0,3’lük bir artışla tekrardan çift hanelere çıktı.  Vatandaşlar ise TUİK rakamlarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan vatandaşlar işsizliğin kentte had safhada olduğunu belirttiler.

 

Hayat pahalılığı, asgari ücretin yükselmesi ve verilen ücretlerin insanlara yetmediğini öne süren Şanlıurfalılar hükümeti suçladı.

 

Pandemi sürecinde insanlar çalışmadan evlerinde yattıkları dönemde bile bu kadar pahalılığın olmadığını aktaran vatandaşlar Çalışma saatlerinin fazla olmasından dolayı gelirlerin giderleri karşılamadığını öne sürerek iş aramayı bıraktıklarını söyledi. 

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞIMIZDA OLDUĞU İÇİN İŞSİZLİK ARTTI!”

Şanlıurfa’da uzun zamandır işsiz olduğunu söyleyen Recep Kaplan: “İşsizlik niye arttı Cumhurbaşkanı Erdoğan başımızda olduğu için arttı. Yoksa biz mi ülkeyi yönetiyoruz. Bu gidişle işsizlik daha da artacaktır.” dedi.

“ALDIKLARI ÜCRETLER GİDERLERİ KARŞILAMIYOR”

Sözlerine daha sonra şu şekilde devam eden Kaplan: “Tüm sektörler kapandı, herkes biz iş veriyoruz kimse beğenmiyor diyor iş varsa gelip bana versinler ben giderim ama gerçekten iş yok. Belediyelere, kurumlara giren adamlar zaten belli. Gerçi çalışan insanlar da aldıkları ücretler giderlerini bile karşılamıyor.” ifadelerini kullandı.

“TUİK GERÇEKLERİ YANSITMIYOR”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun gerçekleri yansıtmadığını ifade eden Mustafa Kırışan İnsanların hakkını vermedikleri için insanlar artık çalışmak istemiyor diyerek şunları söyledi: “İşsizlik oranları düştü diyorlar oysa gerçekleri yansıtamıyorlar. Çoğu genç iş aramaktan vazgeçiyor. Onca saat çalışıp emeğinin karşılığını alamayan insanlar var.  Zenginler oturduğu yerden para kazanıyor ama fakirler sabahtan akşama kadar çalışıp emeğinin karşılığını alamıyor. Bazen de insanlarda suçu aramamak gerekir. Yönetenlerde de bazen suç aramak gerekir. Bugün bu haldeysek bizleri bu duruma düşürenlerinin utanması gerekiyor.” diyerek tepki gösterdi.

“İŞSİZLİK DİYE BİR ŞEY YOK”

Çoğu insanın iş beğenmediği için işsizlik oranlarının yükseldiğini aktaran: “Ziyaddin Altun: “Çalışan bir insana iş imkânı çoktur. Ekonomik duruma baktığımızda herkes zengin, arabaları lüks halinde millette para çok fazla. İnsanlar iş beğenmediği için işsizlik meydana geliyor diyorlar. Yoksa işsizlik diye bir şey yok sadece birer abartı olduğunu söyleyebilirim” dedi.