Vatandaş: Böyle bir çalışma görmedik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentte gelmeden önce yerel yönetimler üst yapı çalışmalarını gece gündüz demeden 2 gün içerisinde tamamlaması vatandaşlarda şok etkisi yaptı. Gazetemize konuşan vatandaşlar, bu kadar hızlı bir çalışma görmediklerini ifade etti. Yerel yönetimlere sitem eden vatandaşlar, 'madem bu gücünüz vardı neden kullanmadınız?' diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişi öncesi yerel yönetimler Şanlıurfa’yı baştan aşağıya yeniledi. Bozuk yollar onarıldı, kaldırımlar ve duraklar yıkandı. Birçok alanda düzenlemeler hızlı bir şekilde yapıldı.

12 milyar bütçeli toplam 532 yatırımın açılışını gerçekleştirmek için Şanlıurfa’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel yönetimlere çalışmalarından dolayı teşekkür ederek kentten mutlu ayrıldı.

Yerel yönetimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelmesinden önce yaptıkları hazırlıklar ve birçok yerde baştan aşağıya yapılan onarımlar, daha önce yapılmadığı için vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Konuşan vatandaşlar, yapılan çalışmaların daha önce yapılmadığını ve bu çalışmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şirin görünmek için yapıldığını kaydetti.

YETKİLİ BİRİ GELSE ÇALIŞMALAR OLUYOR!

Bakanlar veya Cumhurbaşkanı Şanlıurfa’ya gelmediği sürece kimsenin çalışmadığını belediyelerin sınıfta kaldığını aktaran İbrahim Bugenç, “Recep Tayyip Erdoğan gelmesiydi yapılan bu çalışmaların hiçbiri olmazdı. Her seçim geldiğinde böyle çalışmalar yapılıyor. Urfa’ya ya bir bakan gelir ya Cumhurbaşkanı gelir, yollar yapılmaya çalışmalar başlar. Urfa’nın hali hep böyle devlet erkânları gelmediği sürece çalışmaları göremiyoruz.” dedi.

SEÇİM HAVASINA GİRDİLER

Şanlıurfa’da daha önce gece gündüz çalışmaların yapılmadığını ve bu çalışmaların seçim hazırlığı için yapıldığını kaydeden Mesut Yıldız ise “Çalışmaların hız kazanmasının sebebi bana göre seçimdir. Çünkü seçim zamanı yağmur yağıyor. Seçim bitten sonra kuraktayız. Her şey vatandaşın oyları için. İnsan kendini bir inci gibi hissettirmediği sürece alaycı değil mi bu. Seçim zamanı yol mol seçimden sonra unuttum seni. İki makarna iki domates ile bu iş olmaz değişim şart.” şeklinde konuştu.

“BÖYLE ÇALIŞMA GÖRMEDİM”

Daha önce böyle çalışmaların yapılmadığını ve bu çalışmaların Şanlıurfa adına sevindirici hareket olduğunu ifade eden Fethi Mermerkaya de “Şu ana kadar böyle bir çalışma görmedim. Gerçekten çok güzel bir çalışma, Abide Kavşağı falan yapıldı. Allah büyüklerimizden razı olsun. Urfa‘da çalışma falan var yani çalışıyorlar. Çalışmaların hız kazanmasını da seçime bağlıyorum” sözlerine yer verdi.

“YETKİLİLER GİTSİN URFA YİNE ESKİ URFA”

Şanlıurfa’ya gelen bakanlar ve üst düzey yetkililerin gelmesinden ötürü yerel yönetimlerin boy gösterisi yapmak için böyle çalışmalar yaptığını belirten Ahmet Nesih da “Menfaat doğrultusunda çalışmalar yapılıyor. Yapılan çalışmaların hepsi Cumhurbaşkanı içindi o gittikten sonra çalışmalar durur ve Urfa yine eski Urfa olur diye düşünüyorum. Bunların çoğunu da seçime bağlıyorum.” yorumunda bulundu.

DAHA İYİ OLMAYA ÇALIŞIYORLAR!

Daha önce Şanlıurfa’da böyle projeler görmediğini ve kimsenin böyle çalışma yapmadığını öne süren ismini vermek istemeyen vatandaş, “İyi olmaya çalışıyorlar. Bugün yarından iyidir. Şimdiye kadar böyle bir çalışma yoktu kim yapmışsa iyi yapmıştır. Allah razı olsun onlardan. Bana göre Erdoğan’ın gelişiyle ilgili değildir. Belli bir zamanı var bunların ondan dolayı kaynaklandığını düşünüyorum. İhale süresi dolmuştur. Ondan dolayı” sözlerine yer verdi.