Vatandaş belediye çalışmalarını yetersiz görüyor

Şanlıurfa'da vatandaşlar, belediyelerin projelerini ve çalışmalarını yetersiz bulduklarını ve bugüne kadar kentin gelişimini artıracak bir çalışmanın gözle görülür olmadığını kaydetti. İstihdam, ekonomi ve eğitim alanında çalışmaların yetersiz kaldığını belirterek belediye başkanlarını eleştirdiler.


Bugüne kadar yapılan hizmetlerin yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, kent genelinde kar ve yağmur yağdığında yolların tıkandığını, istihdam alanında çalışmaların yetersiz kaldığını, çiftçileri destekleyecek çalışmaların çok yetersiz kaldığını ileri süren vatandaşlar, belediyelerin bu noktalarda daha fazla çalışma içerisine girmesi gerektiğini vurguladılar. Bazı vatandaşlar milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın döneminde sonra gözle görülür bir çalışmalarını olmadığını ileri sürdü.

Gazetemizin mikrofonlarına mevcut belediye başkanlarını değerlendiren vatandaşlar, hiçbiri yeteri kadar çalışmıyor. Nedeni nedir bilmiyoruz, ekonomik durumdan mı kaynaklanıyor yoksa ödenek mi bulunmuyor bilemiyorum. Başkanların artık kenti ileri taşıyacak çalışmalar yapması gerektiğini söylediler.

“EĞİTİM DE YOK, HİZMETTE YOK”

Belediye çalışmalarını ve belediye başkanlarını eleştiren vatandaş Sinan Ateş, yollar çok bozuk diyerek şunları kaydetti: “Ben hiçbir belediye başkanını beğenmiyorum. Hani ne hizmetleri var. Bir gün yağmur yağdı mı buranının halini bir görün hele. Yani herkes şakşak şak vak vak vak lay lay lom yani. Eğitim de yok. Hizmette yok. Hiçbir şey yok” yorumunu yaptı.

Yemin ederek hiçbir belediye başkanını beğenmediğini söyleyen Ahmet Eroğlu, “kent genelinde yeteri kadar önem göstermiyorlar verilen sözlerin birçoğu halen yapılmadı. Vallahi hiçbir belediye başkanını beğenmiyorum. Urfa ya yeteri kadar önemi göstermiyorlar” dedi.

“ŞAHSİ ARABASINI KULLANIYOR”

Mevcut belediye başkanları arasında Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’u beğendiğini kaydeden Ahmet Doğan ise, “Eyyübiye Belediye başkanını beğeniyorum. Adam şahsi arabasını kullanıyor. Belediyenin arabasını bırakmış kendi arabasını kullandığı için.”

VEKİL FAKIBABA DÖNEMİNİ ARIYORLAR

Yıllar geçmesine rağmen belediye hizmetleri noktasında halen bir dönem belediye başkanlığı yapan milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın çalışmalarını beğendiğini söyleyen Ahmet Gür ve Halil Bayrak, eskisi gibi hizmetlerini olmadığını ileri sürdü.

Fakıbaba’nın Şanlıurfa’nın Belediye Başkanı olduğu dönemlerin iyi olduğunu belirten Mehmet Gür, “Fakıbaba olsaydı daha iyi olurdu. Şimdi olanların hepsi aynı yatırım yapmak için bütçeleri yetersiz.”

Halil Albayrak da “Eskilere bakarsak Fakıbaba daha iyiydi. Şu an da görevde olanların hiç birini beğenmiyorum. Hiç birisinin Urfa’ya bir faydası yok. “ ifadelerine yer verdi.

Belediyeleri sert bir dille eleştiren Ahmet Korkut ise “Ben hiçbir belediye başkanını beğenmiyorum. Gelen vuruyor. Giden vuruyor” dedi.