Vatandaş asgari ücretin artmasını istiyor!

Gıda, akaryakıt, et, ilaç, doğalgaz ve elektrik zamlarından sonra asgari ücret erimeye başladı. Yılbaşında yüzde 50 zamla asgari ücret 2 bin 825 liradan 4 bin 250 liraya çıktı. Ancak 3 aylık süreçte her gün gelen zamlar nedeniyle asgari ücret erimeye başladı. Asgari ücretin yetmediğini söyleyen vatandaşlar Haziran'da yeni bir zammın yapılmasını istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yılda asgari ücreti yüzde 50 arttırdıklarını duyurmasından sonra asgari ücret 2 bin 825 liradan 4 bin 250 liraya çıktı. Yeni artış toplum tarafından takdir edildi. Ancak çok geçmeden elektrik ve doğalgaza gelen büyük zamlar asgari ücrete gelen ilk büyük etki oldu. Ardından döviz kurunun yükselmesiyle birlikte her gün akaryakıta ve gıdaya zamlar geldi. Aynı şekilde beyaz eşya ve elektronik eşyalara büyük oranda zamlar geldi. Ev kiralarının da arttığı bu süreçte 4 kişi aileler bu yeni asgari ücretle geçinemeyecek duruma geldi. Özellikle kirada oturan vatandaşlar üst üste gelen zamlara tepki göstererek asgari ücret için yeni bir zam talebinde bulundu.

Gıdaya akaryakıta, ete doğalgaz ve elektriğe gelen zamlardan sonra vatandaşın evinde artık tencere kaynamamaya başladı. Birçok yerde gelen zamlar protesto edildi. Elektrik şirketlerinin önünde protestolar yapıldı. Sokak röportajlarında vatandaşlar gelen zamlara her gün tepki gösterdi.

İKTİDAR ZAM SİNYALİ VERDİ!
Vatandaşların feryadına duyan AK Parti hükümeti asgari ücrete bu yıl içerisinde zam yapılabileceğini vurguladı. Kulislerde konuşulanlar vatandaşı bir nebze olsun rahatlattı.  Vatandaşın gözü şimdi yapılacak olan zammın miktarı iddialara göre asgari ücret 5 binin üstüne çıkılacağı yönünde.
Urfa Değişim Gazetesi Mikrofonlarına konuşan Urfalı vatandaşlar şu an ki asgari ücretle geçinemediklerini tez zamanda zam yapılması gerektiğini, yapılacak zammın vatandaşı memnun etmesi gerektiğini belirttiler.

İHTİYAÇ ÜRÜNLERİ İKİ KATINA ÇIKTI
İhtiyaç ürünlerinin fiyatlarının iki katına çıktığını ve hükümettin gelir gider dengesini kurup öyle zam yapması gerektiğini vurgulayan Harun Demirbaş, “Her şeyin fiyatı iki katına çıkmış durumda. Bence biraz uçuk olacak ama bence asgari ücret iki katına çıksa iyi olur diye düşünüyorum. 8 bin lira olursa yeterli olur diyorum” dedi

EN AZ 6 BİN LİRAYA ÇIKMASI GEREKİYOR  
Asgari ücretin en az 6 bin lira ya kadar çıkması gerektiğini söyleyen Zehra Demir ise “Şu an asgari ücreti zamlandırarak yüksek bir meblağa getirerek çözülecek ise bu fiyat 6 binden aşağı olmaması lazım. 4250 kimseyi tatmin etmiyor. Şu an baktığımız zaman yağ 150-200 civarı, şeker olmuş kilosu  20 lira, ekmek olmuş 2.5 lira, 4-5 çocuklu aileleri düşünelim. Öğrencileri olan aileleri düşünürsek asgari ücretin 6 bin liranın altında olmaması lazım” yorumunu yaptı. 

Kerem Köken, asgari ücrettin güzel yerlere çekilmesini ve vatandaşı mutlu edecek bir zam yapılması gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Olası bir asgari ücret zammı 5 bin 5250 TL olabilir. Yani bu şartlarda söylediğim miktarlar ile geçim sağlanabilir diye düşünüyorum. “