Urfalıların Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklentileri büyük!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış yapmak için bugün Şanlıurfa'da olacak. Kentte açılış ile birlikte miting yapacak olan Cumhurbaşkanından vatandaşların beklentileri büyük. Gazetemize konuşan vatandaşlar; eğitim, sağlık ve ekonomi alanında yatırımların kentte artırılmasını talep etti.

Şanlıurfa’ya uzun bir aradan sonra bugün kente gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi heyecan yarattı. Kent merkezinde belediyeler harıl harıl çalışmaları hızlandırdı. Yine güvenlik ekipleri tedbirleri arttırdı. Sokaktaki vatandaş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan büyük beklenti içerisine girdi.

Bugün Şanlıurfa’da halkla buluşacak olan Cumhurbaşkanından vatandaşların istekleri saymakla bitmiyor. Kimisi eğitim alanında iyileştirmelerin olması gerektiğini söylerken kimisi ise ekonomik alanlarda düzenlemelerin yapılmasını istedi.

“ŞANLIURFA GENÇLİĞİNİ EĞİTİME KAZANDIRMALI”

Özellikle Şanlıurfa’da eğitim konusundaki eksikliklere değinen Mehmet Reşit Bağlar şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk önce Şanlıurfa'da gençliğin eğitimini kazandırmalı, Şanlıurfalı gençler dini eğitim, felsefi eğitim hukuki eğitim anlamında gerçekten çok çok geride ve bu gençlik heba olup gidiyor.  Şanlıurfa'da sanayileşme olmadığı için üretim çok az yapılıyor Şanlıurfa'da sanayi yapılsa fabrikalar kurulsa Şanlıurfalı gençler çok daha iyi yerlere gelecektir cumhurbaşkanından sadece bunları istiyorum. Gençlerimiz asgari ücretin altında az bir maaşla sabahtan akşama kadar ter dökerek çalışıyor. Eğer bunu ben görüyorsam Cumhurbaşkanı nasıl görmüyor, yanındakiler nasıl görmüyor.” diyerek sitem etti.

“YETKİSİ OLANIN BİLGİSİ, BİLGİSİ OLANIN DA YETKİSİ YOK”

Ülkedeki düzenden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Mehmet Semih Ural ülkede bilgisi olanın yetkisinin olmadığını yetkisi olanın da bilgisinin olmamasında adaletsizliğin olduğunu söyleyerek böyle konuştu: "şu anda ülkemizden sorumlu olduğu için biz gençler olarak cumhurbaşkanından çok şey bekliyoruz. Şu an Türkiye'de bilgisi olanın yetkisi yok yetkisi olanın da bilgisi yok diyebilirim. Çoğu gencimiz eğitimlerinden mahrum kalmakla birlikte okuyanlar da bir yerlere yerleşemiyor. Şu anda bakıyorum işin erbabı olmayan o kadar kişi yetkili mercilere kadar gitmiş ki bilgisi olanlar ise sokaklarda bomboş geziyor. Örnek verecek olursam; Biri gidip tıp okuyor sonra Belediye Başkanı oluyor oradan da Gıda Tarım Bakanlığı’na geçiyor bu adam tıp okumuş ya da bu adam gazetecilik okumuş bu adam nasıl gıda atarım bakan olabiliyor. Bizim işleyişle ilgili sıkıntımız var. Şu anda Şanlıurfa'da 2 organize sanayi açılıyor onun yüzde 90'ı çırçır fabrikası olacak. İyi buğday, arpa bizde olmasına rağmen bir makarna fabrikası yapamıyoruz. Evet, bu proje ile trafiği rahatlatacak ama gençlere neler yapabilecek önemli olan gençlere neler yapacağıdır. İstihdam lazım üretim lazım bize bunlar lazım. Sadece cumhurbaşkanından tek istediğim yetkisi olanın bilgili olması bilgili olanın ise yetki sahibi olmasıdır.” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANI GELMESEYDİ ÇALIŞMALAR DAHA ÇOK SÜRERDİ”

Keşke Cumhurbaşkanı her zaman Urfa’ya gelse de çalışmalar böyle hızlansa diyen Nevzat Sürek: “Cumhurbaşkanı Erdoğan gelmeseydi bu yol çalışması daha 2-3 ay devam ederdi Allah ondan razı olsun Urfa'ya gelecek ve Urfa bu çalışmalardan kurtulacak artık rahatlayacak. Millet şu an rezil olmuş durumda şu an onun sayesinde bu köprü açılıyor. Eğer ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görseydim belediye başkanlarını şikâyet ederdim buradan karaköprü'ye gidene kadar 10 tane kırmızı ışık var o kadar ışığa ne gerek var, demek isterdim.” dedi.

“CUMHURBAŞKANINA ŞANLIURFA SAHİPSİZ DEMEK İSTERDİM”

Emekli Mehmet Cengiz gördüğü sıkıntıları anlatarak bunları Erdoğan’ın duymasını isterim diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımız baş göz üstüne gelsin. Diyeceklerim olsa dahi kendisine ulaşıp sorunlarımı dile getiremeyeceğim. Keşke kendisine ulaşıp sorunlarımızı dile getirebilseydik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Şanlıurfa sahipsiz demek isterdim. Çünkü Urfa'da gözle görülecek bir yapı yok.” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE BAŞKANLARINA ZATEN ULAŞAMIYORUZ KEŞKE CUMHURBAŞKANINA ULAŞABİLSEK”

Daha sonra sözlerine şu şekilde devam eden Cengiz şunları kaydetti: “Misal Ben emekliyim zamanımın çoğunu parklarda geçiriyorum. Parklarımızda oturabileceğimiz düzgün bankalarımız bile yok. Yazın güneşten, kışın yağmurdan koruyacak banklar istiyoruz. Ben tek değil çevremdeki çoğu emekli ve vatandaş istiyor. Cumhurbaşkanı yerine bunları belediye başkanlarına anlatıp çözümler aramak isterdim ne yazık ki belediye başkanları artık ulaşılmaz hale geldi kendilerine ulaşamıyoruz sorunlarımızı dile getiremiyoruz.  Sağlık konusunda olsun eğitim konusunda olsun çok geri sıralardayız cumhurbaşkanının bu konulara el atmasını isterim.  Bence artık Türkiye'de bir değişimin olması lazım. Çünkü değişim şart oldu.” sözlerini kullandı.

“BU ÇALIŞMALARLA GURUR DUYUYORUM”

Yapılan çalışmaların birer gurur kaynağı olduğunu anlatan İbrahim soydaş: "Biz cumhurbaşkanımızdan razıyız, Allah da ondan razı olsun. Yapılan çalışmaları görüp de gururlanmamak elde değildir. Cumhurbaşkanımızdan taleplerimiz nelerdir son dönemlerde olan bu ekonomik sıkıntılar da düzelirse inşallah hiçbir sıkıntımız kalmıyor, biraz ekonomik yönden sıkıntı çekiyoruz. Bu süre zarfında halkın yanında durup halka destek olsalar hem onlar için hem de bizim için çok daha iyi olacağını düşünüyorum.” dedi.