Urfalı Vatandaşlar; Urfa vekilleri çalışmıyor

İşsizliğin en yüksek olduğu iller arasında yer alan Şanlıurfa'da vatandaşlar, milletvekillerinin bu konuda çalışma yapmadığını yapıyorsa da geç kaldığını ifade etti. İşsizlik nedeniyle mevsimlik tarım işçisi olarak dışarıya giden vatandaşlar, ekmek parasını kazanmak için başka illere gidiyor.

vatandaşlar, milletvekillerinin kente yatırımcı getirme noktasında sınıfta kaldığını söyledi. İşsizlik nedeniyle tarım işçisi olarak dışarıya giden vatandaşlar Şanlıurfa’da istihdam alanlarının oluşturulmasını bekliyor. Asgari ücretin altında çalıştığını ileri süren vatandaşlar, vekillerin çalışmalarını artırmasını istedi. Yine vatandaşın iddiasına göre, bazı vekiller torpille yakınlarını belediyelere koyduğunu ifade etti. Her yıl onlarca kişi tarım işçisi olarak yollara düşüyor. Yolda giderken kimisi kazalarda hayatını kaybediyor kimisi ağır yara alıyor. Tarım kenti Urfa’da tarım sanayisinin gelişmemesi vatandaşın tepkisine neden oluyor.

 

Şanlıurfalı vatandaşlar meclise yolladıkları vekillerin kent için herhangi bir projeye destek olmaması ve proje üretmemelerine dert yandı.

 

Urfalı milletvekillilerin Şanlıurfa adına yeterli bir proje oraya koymadığından yakınan Mustafa Oka Urfalı vekillerin çalışmadığını söyledi.

 

SANDIKTA GEREKENİ YAPAĞIZ!

 

Mustafa Oka “Vekiller görev yapmıyor. Vekiller yanımıza gelecekler dükkana gelecekler. Kim olduğumuzu görecek esnafı görecek öyle oturduğu yerden halkın sorunları çözülmüyor.

 

Gezmedikleri takdirde sandıkta gerekeni yapacağız. İşsizlik konusunda herhangi bir proje yapmadılar. Hangisi torpilliyse belediye başkanı onu çağırıyor. Bizde vatandaşız adamlar arkadaşı çağırıyor. Amcaoğlunu onu bunu çağırıyor oy zamanı iş geliyorlar bana oy verin biz size onu vereceğiz ev tapusu vereceğiz diyorlar hepsi yalandır. Söz veriler ama geri dönmüyorlar verdiğin sözün üstünde duracaklar” dedi 

 

VEKİLLER DEĞİL, BİZ YAPMALIYIZ, BİZ PROJE SUNMALIYIZ

 

Her şeyi Milletvekillilerden beklemenin doğru olmadığını söyleyen Bünyamin Yetim yatırımların Urfa’nın zenginlerin yapması ve destek vermesi gerektiğini vurguladı. Herkesin aynı gemide olduğunu aktaran Yetim “Bence bu tek milletvekiline özel değil. Biz ve başta gelen önemli insanlarla ilgili sadece milletvekili ile alakalı değil. Biz yaparsak vekillerde bize yardım eder, ben öyle düşünüyorum. Burada milyon dolarları olan insan var ama herkes gayrimenkul ve tarlaya yatırmış. Öyle bekliyor bugün bizim sanayiye gidin kaç muhtelif iş alanımız var ya cırcır var başka hiçbir şey yok bugün gidin Antep’e Royal halıda 5 bin kişi çalışıyor sorun burada” ifadelerini kullandı.

 

YETERSİZ VE ZAMANSIZ PROJELER

 

Urfalı vekillerin Urfa adına hiçbir şey yapmadığını belirten Mehmet Çoban yapılan bazı projelerde yetersiz ve geç kaldıklarını belirtti. Çoban “Hiç çalışmıyorlar belediye başkanı da çalışmıyor Abide Kavşağında 3 yıl önce çalışma vardı şimdi yeni kazıyorlar. önceden yapaydınız bu hep vatandaşın cebinden çıkıyor. Yazık günah ya asgari ücreti 5 bin 500 yaptılar. Bayramdan sonra bütün vergilere akaryakıta doğalgaza elektriğe yüzde 50 zam gelecek. Araba fiyatları gecen pandemiden önce 35 bin TL’ydi şimdi 200 bin TL yazık günah ben bir araba alamıyorum” şeklinde konuştu.