Urfalı vatandaşlar; Her gün zamla uyanıyoruz

Ekmeğin maliyetler nedeniyle 3 liraya çıkmasını isteyen fırıncılar maliyetlerden dert yakınırken vatandaşlar ise her gün yeni bir zamla uyandıklarını söyleyerek zamlara tepki gösterdi. Artan maliyetler nedeniyle fırıncılar zam talebini yenilerken vatandaş ise dar boğazdan nasıl çıkacağını kara kara düşünüyor.

Türkiye genelinde yaşanan zamlardan sonra ekmek fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı konusunda tartışmalar başladı. Un fiyatlarının yüksek olmasından yakınan fırıncılar zam talebinde bulunarak ekmeğin 3 TL olmasını istedi. Artan maliyetlerinden dolayı ekmeğe zam yapılması gerektiğini düşünen fırıncılar Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanından zam talep ettikleri ve zam yapılmadığı takdirde greve gidileceğini söylediler. Bugünlerde fırıncılar odasından çıkacak herhangi bir karar Şanlıurfa’daki fırıncıların kaderini belirleyecek. Yaşanan zamlardan sonra ekmek fiyatlarına zam yapılacağı haberiyle sarsılan vatandaşlar Urfa Değişim Gazetesinin mikrofonlarına konuştu.

Şanlıurfa’da ekmeğe son birkaç ay içerisinde üçüncü kez zam kararı alındı. Buna göre tüm ekmek çeşitlerine 50 kuruş zam yapılacağı açıklandı. Ancak zam kararının ne zaman uygulamaya gireceğiyle ilgili net bir tarih henüz verilmedi.

“ZAMSIZ GÜNÜMÜZ OLMADI USTA”
Zamlardan yakınan Mehmet Can zamsız bir günün olmadığını saat başı zam haberlerini gördüğünü söyledi. Mehmet Can, ekmek fiyatlarına yapılacak zam hakkında şu yorumda bulundu. “Herhâlde öyle gerekiyor ki yapıyorlar. Bir şey diyemiyorum.  Elhamdülillah her gün zam var. Saat başı zam başka bir şey diyemiyorum. Buğday düşmüyor ki ekmek düşsün yani Allah iyi etsin” 

Ekmeğin temel ihtiyaç olduğunu zamların karşısında mahkûm gibi durduklarını, ekmek fiyatlarının 4 lira olması halinde yine elinden bir şey gelmediğini söyleyen Mustafa Özget “yapılan zamlar fakir kesimi etkiliyor zengine bir şey olmaz” dedi.

“KEŞKE OLMASIYDI SONUMUZ BÖYLE”
Türkiye’nin tarım ülkesi olduğu halde ekmek fiyatlarına gelen zamlara anlam vermediğini söyleyen Medine Gariboğlu, “Türkiye’de en fazla üretilen ürün buğday bunun nedeni de Türkiye halkı ekmeği çok seviyor ekmeği bu kadar çok seven ve üretimi fazla olan bir ürünün fazla olması biraz tartışılacak bir konu yani bir çok şeyin tartışılması gerekiyor ama elden ne geliyor keşke böyle olmasaydı” ifadesini kullandı.

HER YERDE ZAM VAR
Enflasyonun yüksek olmasından dolayı ekmek fiyatlarına zam yapılacağını söyleyen Mehmet Ali Korkmaz da “Enflasyon yükseldikçe sadece ekmeğe değil her şeye zam gelir yani sadece bu bizde Avrupa’nın göbeğinde olan bir şey dünyanın her yerinde olan enflasyona olan yükseliş her şeyi etkiliyor tabi yevmiye ile çalışıyorsa ekmeği zor kazanan insanlar için endişe ediyorum Allah’ın bir bildiği vardır sabredeceğiz” şeklinde konuştu.

“EKMEK 10 LİRA OLSA REİSİ YİNE BIRAKMAYIZ”
Ekmek fiyatlarına yapılması beklenen zammın dış güçlerin oyunu olduğunu söyleyen Mustafa Bayır ise Reisin canı sağ olsun. Ekmek 10 lira olsa da Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olacaklarını söyledi.