Urfalı esnaflar da projeye destek verdi!

Şanlıurfa'daki tarihi Gümrük hanı ve daha birçok tarihi yapının önünü kapatan ve görüntü kirliliği oluşturan Özdiker Kuyumcular çarşısı için alınan yıkım kararı, çevre esnafından da destek gördü.

İnanç turizminin başkenti olan Balıklıgöl bölgesinde bulunan ve Özdiker Kuyumcular çarşısı Büyükşehir belediye tarafından yıkılacak. Tarihi Han ve Çarşıların gün yüzüne çıkarılması amacıyla çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, bahsi geçen iş hanını yıkıp, yerine meydan yapacak.

YIKILIP, YERİNE MEYDAN YAPILACAK!

Tarihi Arasa Hamamı, Tarihi Gümrük Hanı başta olmak üzere birçok tarihi yapının görünmesine engel oluşturan ve metruk gibi duran iş hanı, yıkılarak yerine meydan yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile acele kamulaştırma yetkisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine verilen ve yıkım kararı çıkarılan Özdiker Kuyumcular Çarşısı’nın yıkım çalışmalarına kısa sürede başlanması bekleniyor.

ESNAFLAR DA YIKIM KARARINI DESTEKLEDİ

Tarihi hanların görünmesini engelleyen ve görüntü kirliliği oluşturan çarşı için verilen kararın yerinde olduğunu belirten çarşı esnafları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin başlatacağı meydan çalışmasına destek verdiklerini açıkladı. Tarihi hanlar bölgesinin cazibe merkezi haline getirilmesi için Özdiker Kuyumcular Çarşısının yıkılmasının yerinde bir karar olduğunu dile getiren esnaflar yıkım çalışmasının bir an önce başlamasını istedi.

Özdiker Kuyumcular Çarşısının yıkılmasıyla birlikte Tarihi hanların gün yüzüne çıkacağını belirten bölge esnafları güzel bir proje ile birlikte kent turizminin daha da artacağına dikkat çekti.

kaynak: urfadeğişim