Urfalı emlakçılar dikkat! Cezalar gelebilir

Şanlıurfa'da arz talep dengesizliği sürerken, mülk sahiplerinin ev kiralamada şart koşması vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Selahattin Tokmak, önümüzdeki aylarda kira fiyatlarının da yükseleceğini kaydetti. Tokmak, bekar, dar gelirli ve çiftçiye evini kiralık vermeyen mülk sahiplerinin cezai müeyyidelerle karşılaşabileceğini ifade etti.

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Selahattin Tokmak, ev kiralamada mülk sahiplerine uyarılarda bulunarak  “Memur şartı, bekâr olmama gibi şart koşanlar dikkat etmeliler. Sadece bir Urfalıya değil bu tavır kime yapılırsa yapılsın insan haklarına aykırı bir durum olup gerekli işlemler yapılacaktır” dedi. Genç bir nüfusa sahip olan Şanlıurfa’da ev bulmak artık eskisi kadar kolay olmamakla birlikte ev sahipleri kiracılara belirli şartlar koymaya başladı.Kriterlere uygun ev bulmakta zorlandığını iddia eden kiracılar yetkililerin bu konuda denetimler yapması gerektiğini kaydetti.

 

 

“BİR ŞANLIURFALI OLARAK MÜLK SAHİPLERİNİ KINIYORUM”

 

Şanlıurfa’da  ev kiralama yada satma konusunda  vatandaşı mağdur eden ev sahiplerine seslenen Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Selahattin Tokmak:  “Son dönemlerde Şanlıurfalıya, bekara, çiftçiye ev vermiyoruz gibi söylemleri bizlerde gerçekten çok duyuyor ve kınıyoruz.  Bu gibi itici söylemleri bizlerde kesinlikle kabul etmiyoruz. Fakat şöyle bir durum var vatandaş bizleri günah keçisi olarak görmesin. Mülk sahibi evini vermek istemiyor.  Evi için memur şartı arıyorlar ve bekara ev vermiyoruz gibi söylemleri var biz bu söylemleri kabul etmiyoruz. İnsan haklarına aykırı bir durumdur.  Bu durumda kamuoyunu aydınlatmak istiyorum.  Bizim ev konusunda öyle bir durumumuz ya da şartımız yoktur. Bizim için herkes eşittir.  Bir Urfalı olarak ben bu durumu şiddetle kınıyorum.” dedi.

 

 

“KİRA KONUSUNDA ŞART KOŞANLARI GEREKLİ YERLERE BİLDİRİN”

 

Ev satarken şart koşan mülk sahiplerine cezaların gelebileceğini kaydeden başkan Tokmak sözlerine şu şekilde devam etti: “İnsanların değil Urfalıya ev vermiyorum demesi, bir Suriyeliye bir Afganlıya bile ev vermiyorum demesi kabul edilmeyecek bir durumdur ve yasal değildir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız Ticaret il Müdürlüğü, Şanlıurfa Mahkemeleri, Adliyemiz var buralara şikâyet edilebilir.  Haklarını bu yolla alabilirler. Bunlara cezai müeyyideler vardır. Bu konuda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

 

 

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA KİRA FİYATLARI DAHA DA ARTACAKTIR”

 

Kira fiyatlarının önümüzdeki aylarda daha da artacağını söyleyen Tokmak: “Kira oranları Şanlıurfa’da zaten yüksek ve daha da yükselecektir.  Her zaman dile getirdiğimiz bir konu vardır arz talep dengesizliği,  biz yıllar öncesinde bir gayrimenkulü kiraya vermek için aylarca beklerdik yaptırdığımız afişlerimiz eskir ve sürekli yenilerdik şuan artık evler o kadar boşaltılıp dolduruluyor ki vatandaş artık ev bulamıyor.  Önümüzdeki süreçlerde memur ve öğrenci kesimlerinin gelmesiyle bu oran daha da çok artacaktır. İnsanlar daha çok mağdur olacaktır. Bu süreçte de tabiî ki fırsatçılar devreye girip nede olsa vatandaş mağdur ne kadar yüksek fiyata ev verirsem o kadar kar elde ederim diyenler illaki olacaktır.”