Urfalı çiftçinin yürek yakan konuşması!

Şanlıurfa'da pamuk üreticisinin pamuk fiyatlarına isyanı devam ediyor.

Şanlıurfa’da pamuk  fiyatlarının  belirlenmesini dört gözleyen bekleyen çiftçiler adeta hüsrana uğradı.Çukobirlik tarafından belirlenen 21 TL’lik taban fiyatı günden güne eriyerek en son 13 liraya kadar geriledi.

Bazı çiftçilerin iddiaları ise pamuk fiyatı bazı tüccarlar tarafından 10 TL’nin altına düşürüldüğü yönde. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu’nun pamuk bu yıl altın yılını yaşayacak söylemi adeta rüya oldu.Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde çiftçilik yapan Sinan Gül, pamuk fiyatlarının, masrafları karşılamadığını işçi parasını zor çıkardığını ileri sürdü.

Pamuğunu depoya döken Sinan Gül pamuk fiyatlarına adeta ateş püskürerek yetkililerin çare bulmasını istedi. Sinan Gül “Bu reklam değildir bu gerçeklerdir. Ben karşıdaki adamın ortağıyım, kendisi tarla sahibidir. Yemin ederim ben kanımı böbreğimi satsam yine pamuk masrafının altında kalkamam. Ancak çeken bilir. Pamuk ekenler bilir pamuk masraflarını. Pamuk dönemi başladığı tarihten beri 50-60 kişi yanımda çalışıyor. Herkes üreticiden fayda görürken üreticinin bu durumda olması gerçekten kabul edilecek bir durum değil.

Şuan bu pamuğun toplama maliyeti çiftçiye 4 liraya mal oluyor. Bugün tüccar gelmiş 6 lira fiyat çekiyor.  Gübre, ilaç , tohum, enerji masrafları varken. 6 liraya satsam sadece toplama fiyatı çıkar.” şeklinde konuştu.