Urfa seçmenin kafası karışık! Kılıçdaroğlu mu Erdoğan mı?

Günlerdir beklenen ve herkesin merak ettiği Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belli oldu. Urfalıların kimi Millet infakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını isterken kimileri ise cumhur ittifakının cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrardan kazanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleşmesinin ardından gözler, seçim takvimine çevrildi. 14 Mayıs’ta yapılan seçim kıran kırana geçecek gibi gözüküyor. Şanlıurfa’da konuşan vatandaşlar iki liderden birine oy vereceğini söyledi.

Şanlıurfa sokaklarında tartışılmaya başlanan konulardan biri kimin cumhurbaşkanı olacağı olurken bir diğer konu ise siyasilerin seçim kavgasına girmesi oldu. Bu duruma sert şekilde tepki gösteren vatandaşlar kendilerinin can, siyasilerin ise koltuk derdinde olduklarını kaydetti. İYİ Parti lider Meral Akşener’in ittifaktan ayrılıp tekrar dönmesine Urfalı vatandaşlar tepki gösterdi.

Mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlardan kimileri millet ittifakının kazanacağını söylerken kimileri ise tekrardan cumhur ittifakının kazanacağını söyledi.

“ERDOĞAN OLMASIN KİM OLURSA OLSUN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemlerde yaptıklarıyla başarısız olduğunu söyleyen Recep Toprak şunları kaydetti, “Son dönemlerde Cumhurbaşkanı o kadar başarısız oldu ki altılı masadan karşısına kim gelirse gelsin halk ona oyunu verecek. Ben böyle düşünüyorsam benim gibi düşünen yüzlerce insan var. Herkes diyor ki bugün Erdoğan olmasın kim olursa olsun ben ona oyumu vereceğim.  Yeter ki bu rejim bitsin. Biz konuşamıyoruz. Fikirlerimizi beyan bile edemiyoruz belki bu röportajdan sonra hakkımda soruşturma da açılabilir. Meral Akşener masadan ayrıldığı zaman anladı ki tek başına barajı dahi aşamaz sırf bu yüzden masaya tekrardan döndü.” dedi. 

“URFALILAR OLARAK CUMHURBAŞKANIMIZDAN RAZIYIZ”

Her zaman oyunu Cumhurbaşkanına kullanan Serap Yıldız bu sene de oyunu vereceğini söyleyerek, “Biz ailecek oyumuzu Recep Tayyip Erdoğan’a veriyoruz. Adam bize her türlü imkân ve fırsatı verdi. Depremzedelere yapılan yardımlar olsun, aile destek programları olsun, sosyal yardımlar olsun bizlere yardım etti. Adam her zaman arkamızda biz Urfalılar olarak Cumhurbaşkanımızdan razıyız. Bu seçimde bile kendisine tekrardan oyumuzu vereceğiz.” sözlerini kullandı. 

“MERAL AKŞENER BÖYLE YAPARAK ZATEN O İTTİFAKI BİTİRDİ”

Altılı masada Meral Akşener’in yaptıklarının tüm ittifakı bitirme noktasına getirdiğini ifade eden Mustafa Yavuz, “Altılı masa komple bir senaryodan ibaret Meral Akşener’in masadan kalkıp tekrar geri dönmesi oda Amerika’nın güçleridir. Meral Akşener böyle yaparak zaten o ittifakı bitirdi. Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’yi yönetemez onda o kabiliyet yok altılı masada tek kişi kazanabilirdi oda Ali Babacandı. Adam hem deneyimli hem de daha önce bakanlık yapmış biridir. Ali Babacan’a oyumu verirdim ama sırf o ittifakta diye yine Recep Tayyip Erdoğan’a vereceğim. Recep Tayyip Erdoğan’da yine yönetme potansiyeli var. Bunlarda o potansiyel yok bunlar yüzüne gözüne bulaştırır.” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN CAN DERDİNDE KILIÇDAROĞLU KOLTUK DERDİNDE”

Deprem felaketinin etkileri hala devam ederken siyasilerin seçim için siyaset yapmasının yerinde bir karar olmadığını aktaran Mehmet Kubat, “Eğer Kılıçdaroğlu kazanırsa Türkiye batar. Türkiye’yi bir tek yönetecek biri varsa oda Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu altılı masa hepsi Amerika’nın bir çetesidir. Amerika’nın sözlerini dinliyor. Bakın deprem oldu deprem şu an kimin umurunda herkes seçim derdine düştü. Erdoğan can derdinde ama Kılıçdaroğlu koltuk derdinde. 15 milyon insan zarar gördü bakın bunlar kimin aklına geliyor.  Eğer bunlar kazanırsa eyvah bizim halimize Kılıçdaroğlu kazanırsa Türkiye’de yine deprem olur bu kez siyasi deprem. Kılıçdaroğlu nasıl dış ülkelere gidip bizi temsil eder. Bakın o masada oturanların hepsi birdir. Bir yumurtadan çıkan civciv gibiler. Karamollaoğlu, Akşener, Babacan, Kılıçdaroğlu, Gültekin, Davutoğlu bunların hepsinin politikası aynı bunlar birer çetedir. Türkiye’de vatandaşlar akıllıdır sesini etmez ama sandık başında giderken cevabı verir. Bu seçimi tekrardan Erdoğan Kazanacak.” şeklinde konuştu.

“URFALILARA BAKMAYIN ONLAR YAPILAN YARDIMLARA KANIYOR”

Bu seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını ifade eden Salih Özbek “Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını düşünüyorum. Urfalılara bakmayın onlar yardımlara kanıyor ve bilgisizce hareket ediyorlar. Türkiye zaten şu an batmış durumda bir kez de Kılıçdaroğlu’nu deneyelim. Kaybedecek bir şeyimiz kalmadı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun da kazanacağını istiyorum.” dedi.

 

Urfa seçmenin kafası Kılıçdaroğlu Kemal Kılıçdaroğlu Recep Tayyip Erdoğan