Urfa'nın siyaset kararı değişmiyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından gözler, seçim kararının ne zaman, nasıl alınacağı, seçim sürecinin işleyişi ve seçim yasasındaki değişikliklerin uygulanması konularına çevrildi. Şanlıurfa'da ise hangi Parti'nin kaç vekil çıkaracağı konusunda konuşan vatandaşlar Ak Parti'nin tekrardan Şanlıurfa'da daha fazla vekil çıkaracaklarını söyledi.

Yaklaşık 3 milyon nüfusa sahip Şanlıurfa’da çıkarılan 14 Milletvekili listesinin bu sene nasıl olacağı ise merak ediliyor. Önceki dönemlerde AKP 8, HDP 4, CHP 1 ve MHP’nin 1 vekili varken gözler 2023’te yapılacak seçimde bu tablonun nasıl olacağına çevrildi.

Sokağın nabzı genel olarak Urfa’da Ak Parti’nin kazanacağı yönünde yorumlar yapılsa da bu seçimde iktidarın vekil sayısını düşeceğini de ifade ettiler.

Muhabirlerinin yapmış olduğu bir sokak röportajında konuşan vatandaşların kimisi AKP’nin oyların çoğunluğunu alacağını söylerken kimi vatandaş ise CHP ve HDP’nin oyların çoğunluğunu alıp daha dazla vekil çıkaracaklarını ifade ettiler.

“AK PARTİ AHTAPOTUN KOLLARI GİBİ HER YERE YAYILMIŞ”

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin konuşan Eyüp Yaygaz, “Burada Ak Parti’nin kazanacağı kesin örnek vereyim bir ahtapotun 7-8 tane kolu olur. Cumhurbaşkanımız sağ olsun her yere kollarını saldığı için Türkiye için bu kaçınılmaz bir sonuçtur. Ak Parti 3 büyük şehir hariç geri kalan diğer illerin hepsinde tekrardan kazanacak. Ben bir seçmen olarak oyumu Muharrem İnce’den yana kullanacağım. Muharrem İnce haricinde başka bir seçenek göremiyorum. Kılıçdaroğlu’nun sen kalk biraz da ben oturayım der gibi koltuk sevdası var onun pek bir şey kazanabileceğini düşünmüyorum. Şanlıurfa’da yine vekil sayısını ne yazık ki AKP daha fazla çıkaracağını düşünüyorum” dedi.

İNSANIN AKLI OLSA HDP İLE GÖRÜŞÜR MÜ?

Millet İttifakı’nın HDP ile görüşmesini eleştiren Mehmet Kubat sert sözlerde bulunarak şunları kaydetti “CHP polisimizi, askerimizi, öğretmenimizi öldüren HDP ile birlikte ittifak kurdu. Bir insanda beyin olsa bunlara oy verir mi? Bizim için zamlar değil; vatan, millet, toprak, bayrak önemlidir. Şanlıurfa’da kafasını çalıştırmayan bazı insanlar var eğer kafalarını çalıştırsaydı hepsi Ak Parti’ye oyunu verirdi. Diğer ülkelerin hallerini görüyorsunuz bir tek Türkiye kaldı onu da bozacaklar bizleri dağıtacaklar. Altılı masa da bunların ajanıdır. Herkes elini vicdanına koysun sandığa gidin ampule oyunuzu basın ve çıkın.” şeklinde konuştu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN BAŞKA LİDER YOK”

Bu sene yapılacak olan seçimde oyların çoğunluğunu AK Parti’nin tekrardan alacağını aktaran Ahmet Özkan “Ak Parti 6 tane, HDP 4 tane, diğerleri de kendi aralarında vekilliği paylaşırlar. Urfa merkez genelde AKP’li normal şartlarda tekrardan Erdoğan’a vereceklerini düşünüyorum. Türkiye’de ondan başka bir lider görmediğimiz için oylarımızı ona veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU YİYİP ENSESİNİ BÜYÜTMÜŞ DİYORLAR 21 YILDIR KENDİLERİ BAŞTA KİMİN BÜYÜTTÜĞÜ BELLİ”

Hayat pahalılığından dert yanan Mustafa Tavaş, “Herkes kalkıp normallikten bahsediyor. Ekmeğin tanesi 4 lira olmuş, gençlere baktığımızda çoğu işsiz, az önce bir vatandaş Kılıçdaroğlu yedi ensesini büyüttü diyor. 21 yıldır başta olan Ak Parti kim ensesini büyütmüş belli. Ben herhangi bir parti de tutmuyorum. Normal alışveriş yapıyoruz biraz erzak alıyoruz 3-4 bin erzak parası veriyoruz. Asgari ücret 8500 lira Urfa’da en oturmam dediğin evin kirası 4 bin lira, yani o kadar işsiz varken nasıl böyle diyorlar. Bizler artık evlerimize bir misafir dahi davet edemiyoruz. Gelenek, göreneklerimizden vazgeçtik. Bunlar 100 tane vekil çıkarsalar ne olacak. Ülke bu haldeyken ister herkes vekil olsun” diyerek sitem etti.  

“CUMHURBAŞKANI’NIN KARŞISINDA KILIÇDAROĞLU OLMASAYDI KİM OLURSA OLSUN KAZANIRDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında güçlü bir rakip bulamadıklarını ve Millet İttifakı’nın yanlış kişiyi aday gösterdiğini söyleyen Mehmet Gül- “Şanlıurfa tamamen Ak Partili burada başka bir parti oy çıkaramaz ki diğer partilerin bir ihtimali bile yok. Biz Erdoğan’dan iyisini bulamıyoruz. Cumhurbaşkanı’nın karşısında Kılıçdaroğlu olmasaydı kim olursa olsun kazanırdı. Kimse Kılıçdaroğlu’nu sevmiyor ve güven duymuyor. Kimse Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar olamaz. Deprem desen adam orada, sel desen, taziye desen, çalışma desen adam hemen oraya gidiyor. Bu adamın yaptığını kimse yapamaz.” dedi.

“URFA’NIN YÜZDE 65’İ AK PARTİLİ”

Urfa’da tekrardan Ak Parti’nin kazanacağını ifade eden Abuzer Doğan, “AK Parti 7 tane milletvekili çıkarır, HDP 5 vekil çıkarır, diğer partiler ise birer birer vekil çıkarır. Sizin de bildiğiniz gibi Urfa’nın yüzde 65’i Ak Partili onun dışında bir değişim olmaz.” şeklinde konuştu.

Urfa ın siyaset kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Seçimi 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Ak Parti Şanlıurfa’da daha fazla Parti’nin kaç vekil