Urfa'dan Antalya'ya yapılan pahalı uçak seferleri

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfa'dan Antalya'ya yapılan kısıtlı sefer sayısının az olduğu ve aktarmalı olarak çevre illere göre pahalı olduğunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na sordu.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, GAP Havaalanı’ndan daha önce Antalya’ya sefer olmadığını yaptıkları önerge ve itirazlar sonucunda az da olsa sefer konulduğunu ve bu seferlerin çevre illerine göre çok pahalı olduğunu söyledi. Çevre illerde Antalya’ya direk uçuş olmasına rağmen Şanlıurfa’da yapılan seferlerin aktarmalı olarak bin 700 liraya yapıldığını söyledi. Sürücü, Antalya için yeni seferlerin ve fiyatlarda düzenleme yapılacağını sordu.

İşte Sürücü’nün Meclis’e gönderdiği önergede şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa’da bulunan GAP Havaalanı’ndan daha önce Antalya’ya sefer yoktu, verdiğimiz önergeler ve yaptığımız itirazlar sonucunda az sayıda da olsa sefer koyulmuştur. Fakat şuan da ise aktarmalı uçuş 1700 TL civarında yurttaşa satılmaktadır. Çevre illerin havalimanlarından Antalya’ya hem daha çok sefer bulunmakta hemde daha uygun fiyatta aktarmasız bilet bulunmaktadır. Şanlıurfa halkı ve turizm amaçlı Şanlıurfa’ya gelmek isteyen herkes bu durumdan ötürü büyük mağduriyet yaşamaktadır. Yıllardır devam eden bu kötü tabloya rağmen Şanlıurfa’da aktif bir havaalanı sistemi için adım atılmamıştır.

Bu Bağlamda;

1.Şanlıurfa ve Antalya arasına aktarmasız yani direkt uçuş seferi koymayı planlıyor musunuz?

2. Turizm şehirleri olan Şanlıurfa ve Antalya arası uçuş fiyatları için bir düzenleme de bulunacak mısınız?

3.Şanlıurfa ve Antalya arası sefer sayısını arttıracak mısınız?

4.Komuoyuna bir açıklama da bulunacak mısınız?

Urfa Urfa haberleri Antalya uçak seferleri Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü Adil Karaismailoğlu