Urfa'da vatandaşın aklı karışık!

Şanlıurfalılar gelecek seçimde hangi partiye oy vereceklerini kara kara düşünüyor. Son aylarda gelen zamlardan sonra halk her ne kadar Ak Parti'yi eleştirse de alternatifi olmadığını ileri sürerek mecburiyetten Ak partiye oy vereceklerini söyledi.

Şanlıurfalılar gelecek seçimde hangi partiye oy vereceklerini kara kara düşünüyor. Son aylarda gelen zamlardan sonra halk her ne kadar Ak Parti’yi eleştirse de alternatifi olmadığını ileri sürerek mecburiyetten Ak partiye oy vereceklerini söyledi.
               
Türkiye genelinde A’dan Z’ye her şey zam gelmesinden sonra vatandaş hangi partiye oy vereceğine karar veremedi. Kimi vatandaşlar Ak Parti’ye tekrar vereceğini söylerken kimisi de muhalefete oy vereceğini söyledi. Yaşanan zamların küresel bir durumdan kaynaklandığını ileri süren vatandaşlar hangi parti olursa bu durumu yaşayacaklarını söylerken kimisi de mevcut hükümetin tarımı destekleyecek çalışmaları yetersiz yaptığını kaydetti. Türkiye genelinde hayat pahalılığı her geçen gün artarken, döviz krizi ve salgın dönemi ile birlikte elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamlar, iyiden iyiye kabaran faturalar ile artan gıda fiyatları halkı mağdur etmeye devam ediyor.

Enflasyonun rekor kırmasıyla birlikte akaryakıt ve gıda ürünleri gün be gün zam yedi. Hayatın pahalılaşması nedeniyle dar gelirli vatandaşlar geçinemez noktaya geldi. Bu noktada hangi siyasi partiye oy vereceğini düşünen vatandaş AK Parti ve CHP arasından gidip geliyor.

Asgari ücretin artmasıyla birlikte 2022 yılının ilk ayında doğalgaz, elektrik ve ardından akaryakıta gelen zam furyası devam ediyor. Özellikle temel gıda ürünlerine gelen zamlar vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Urfa Değişim Gazetesi mikrofonlarına konuşan vatandaşlar mevcut hükümette oy vermeyeceğini bazıları da mevcut hükümeti destekleyeceklerini belirtti.

“AK PARTİYE VERECEĞİZ ALTERNATİF YOK”
Mecburiyetten Ak Partiye Oy verdiklerini söyleyen Sinan Ateş   “Ak Partiye oy vereceğiz. Başka alternatif yok. Devirecek adam yok. Kime vereceğiz. Oy verilecek adam yok. Varsa söyleyin verelim. Mecburiyetten veriyorsan ha başka bir şey yok. Diyorlar ya gavura göre Müslüman bu da o mesele. “

“DAHA ÖNCE OY VERDİĞİM PARTİYE VERMEYECEĞİM”
Kafasının karışık olduğunu ve daha önce oy verdiği partiyi desteklemeyeceğini belirten Ahmet Eroğlu
“Şu an oyumu kime vereceğimi belirsiz daha önce verdiğim partiye vermeyeceğim. O kesin”  yorumunu yaptı.

Halil Albayrak ise “Vallahi şaşırmışım hangisine oy vereceğimi Ama kafamda şu an CHP var. Ona oy vereceğim “ ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE SÜPER GÜÇ HALİNE GELDİ”
Türkiye’nin Ak Parti sayesinde süper güç haline geldiğini aktaran İbrahim Halil Beyaz da
“Ak Partiye oy vereceğim. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan bir dünya lideri. Ben en çok onun neyini beğeniyorum. Dünya siyasetinde çok iyi, Türkiye şu anda ilk üçte turizmiyle askeri tesisatıyla sanayisiyle devletimi çok başarılı buluyorum ve takdir ediyorum. 1970’te Kıbrıs harbinde biz uçak lastiklerimizi Libya Başkanı Kaddafi’den almıştık. Bugün Türkiye kendi lastiğini kendi silahını üretiyor.
Şu anda uzayda söz sahibiyiz. Türkiye şu anda dünya devletleri arasında ilk üçe girmiş bir ülkedir” dedi.