Urfa'da hırsızlar sınır tanımıyor!

Şanlıurfa'da son zamanlarda hırsızlık olayları aldı başını gidiyor. İnternet kablosu, elektrik telleri, klima motorları, okul ve mezarlık bahçelerinin demir korkulukları alıp götüren şehir fareleri bu sefer binaların kapılarını çalmaya başladılar.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünün talimatı doğrultusunda, gece bekçilerinin çalışma saatleri 17.00 ile 01.00 arasına getirildi. Çalışma saatlerinin değişmesiyle birlikte gecenin geç saatlerinde hırsızlık olaylarının arttığını söyleyen vatandaşlar düzenleme yapılmasını istediler. Daha önce 3 gece çalışıp 1 gün dinlenen bekçilerin bu çalışma koşullarında hırsızlık olayları azalmıştı. Çalışma koşullarından bekçilerinde memnun olmadığı iddia ediliyor. Bahçelievler mahallesinde 3 binadan birisinin kapısının çalındığını söyleyen bir vatandaş yetkililerin hırsızlara çare bulmasını istedi.

Bahçelievler Mahallesinde yaşanan hırsızlık olaylarına çözüm geliştirilmediğini söyleyen vatandaşlar hırsızlık olaylarından isyan ediyor.  Geçtiğimiz günlerde hırsızlar, Bahçelievler Şafak Apartmanının kapısını sökerek çaldı.

Konuyla ilgili bina sakinleri mağduriyetlerini Urfa Değişim Gazetesinin mikrofonlarına anlattı.  Bina sakinlerinden Yusuf Göllü yaşanan bu tatsız olayların derhal yetkililer tarafından çözüme ulaştırılması ve caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini belirtti.

3 BİNADAN BİRİSİNİN KAPISI YOK
Göllü sözlerine şöyle devam etti: “Bahçelievler mahallesinde 3 binadan birisinin kapısı yok. Bizim binamızın da kapısını alıp götürmüşler. Çünkü merkezi bir yerdeyiz. Ana cadde üzerindeyiz. Kapıyı götürenlerin yarın ne yapacakları meçhul bu konuda yetkililerin duyarlı davranmasını bekliyoruz. Düşün çalınan kapının ekonomik değeri 2 bin lira hurdacıya satıldığı para 500 liradır. Özellikle bu zamanda  bize ekonomik bir yük getirecek. Yetkililerin bu asayiş olaylarına bir çözüm bulmalarını bekliyoruz.”

Şafak Apartmanı yöneticisi Celal Korur da “Hırsızlar mahalleye dadanmış baya bir mağduriyet yaşamaktayız. Kapıları çalıyorlar bizim binanın kapısını da çalmışlar. Yetkililerin bu konuyla ilgili çözüm bulmasını istiyoruz. “