Urfa'da halkın adayı ehliyet ve liyakat

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala farklı partilerden binlerce kişi milletvekili olmak için aday adaylığına başvurdu. Aday adaylığı bolluğunun olduğu Şanlıurfa'da vatandaş ehliyet ve liyakata dikkat edilmesini istedi.

Şanlıurfa’da vatandaşları parlamentoda temsil etmek isteyen milletvekili aday adayları partilerden aday adayı olduklarını duyurdu. Partilerden aday adaylık başvurusunu tamamlayan adaylar genel merkezlerden verilecek kararla 8 Nisan’da açıklanacak milletvekili listesinde yer almak istiyor.

500’e yakın kişinin aday adayı olduğu Şanlıurfa’da gazetemize konuşan vatandaşlar kendilerini mecliste gerçek manada temsil edecek kişilere adaylığın verilmesi gerektiğini vurguladı.

Her dönem toplam 14 Milletvekili çıkaran 3 milyon nüfusa yakın Şanlıurfa’da vekillerin halkla yeteri kadar ilgilenmemesi ve halktan uzak bir yaşam sergilemesi vatandaşların tepkisine neden olurken yeni dönemde kendileriyle ilgilenecek kişileri seçeceklerini ifade etti.

 “MİLLETVEKİLİ TOPLUMA FAYDA SAĞLAMALI”
Milletvekilinin asıl görevi seçmeninin sesini TBMM’de duyurması olduğunu söyleyen Serikan Özdağ, gerçek manada halkın temsilcisi olan adayları meclise göndermek istediklerini belirtti.

Serikan Özdağ, “Milletvekili olacak kişilerin topluma fayda sağlaması lazım İnsan ayrımı yapmadan insanlara hizmet etmesi lazım. Bu niteliklere sahip maalesef kimse yok. Şu anda bana en samimi gelen parti Türkiye İşçi Partisi en güzel muhalefetti yapan parti onlar. 3-4 kişi olmalarına rağmen güzel muhalefet yapıyorlar. İnsan hakları için adalet için yoğun çaba sarf ediyorlar” dedi.

“DIŞARDAN VEKİL İSTEMİYORUZ”
Şanlıurfa’nın dinamiklerini bilmeyenlerin Şanlıurfa’da parti fark etmeksizin aday gösterilmemesi gerektiğini vurgulayan Hüsamettin Gültekin, “Milletvekillik seçiminde titiz davranmak lazım. Bugün dışardan getirilen bir adamın bu coğrafyaya nasıl bir katkısı olacak. Bide insanlar kişiye değil partiye oy veriyor. Yani parti kimi isterse o aday oluyor. Bu da doğru değil bu yanlış bana göre. Adam İzmir’den gelmiş burada milletvekili olmak istiyor. Bu adam buralara ne katacak buraları ne kadar biliyor. Dışardan gelenler seçimden seçime geliyor buraya. Onun için milletvekili adaylığı bana göre yerli insanlara bu coğrafyayı bilenlere verilmesi lazım. Şu an ki vekillere ulaşmak zor.  Benden oy istedikleri zaman sergiledikleri tavır ile meclise girdikten sonra gösterdikleri tavır arasında dağlar kadar fark var. Onun için eğer benim derdimi dinlemeyeceklerse ben ne yapayım öyle vekili” ifadelerini kullandı.

“AŞİRET AĞASI VEKİL İSTEMİYORUZ”
Şanlıurfa’da ehliyet ve liyakatten önce çok nüfuslu kişilere adaylığın verildiğini söyleyen Ahmet Uğurlu,

“Urfa siyaseti dünya siyasetine benzemiyor. Urfa siyaseti Ankara’dan yönetildiği için farklı bir durum.
Burada aşiretçilik çok öne çıkıyor. Oy potansiyeli yüksek olanlara adaylık veriliyor. Bana göre işin ehline sahip olanlara adaylık verilmesi lazım. Geçmişte yapılan seçimler gibi ehliyetten yoksun kimseleri istemiyoruz. Onun için bana göre eğitimi, bilgisi, hizmette aç insanların milletvekili olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer adaylık verilecekse bu coğrafyanın dinamiklerini bilenlere verilsin. Bu şehir için çalışacak insanlara adaylık verilsin” açıklamasında bulundu.

“AİLE VEKİLİ DEĞİL MİLLETİNVEKİLİ OLMASI LAZIM”
Şanlıurfa’da vekil olacak olanların halkın çıkarı ve menfaati doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini çalışmalarını ailesinin değil milletin vekili olması gerektiğini savunan Kasım Orus, “Milletvekili olacak olan insanın ilk önce ehliyet ve liyakat sahibi olması gerektiğini düşünüyorum. Daha sonra tarafsız bir şekilde hizmet vermesi gerekiyor. Kendisini seven sevmeyen herkes için çalışması gerekiyor. Bu şehrin dinamiklerini bilen insanın olması lazım. Torpili kaldırmaya öncülük etmesi gereken birisinin aday olması gerekiyor. Bir evden 10 işçi çıkarken diğer bir evden bir kişi çıkıyor. Bunun önüne geçilmesi gereken birisinin vekil adayı olması gerekiyor. Eşitliği savunan ve bunun yürürlüğe girmesi gerekiyor bunları yapacak birisine ben oyumu veririm” dedi.
 

 

Urfada halkın adayı 14 Mayıs seçimlerine partilerden binlerce kişi Şanlıurfa’dan Manisa’ya Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri