Urfa'da 2 kişinin öldürüldüğü silahlar bulundu

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde 2019 yılında aynı aileden 2 kişinin öldürüldüğü olayda kullanılan silahlar JASAT ekiplerince bulundu. Ayrıca bir kişi hakkında soruşturma açıldı.

Haliliye İlçesi Kanatlı Mahallesinde 13.01.2019 tarihinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle silahlı kavga meydana gelmiş, çıkan silahlı kavgada aynı aileden M.K. ve M.K. isimli şahıslar olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olayın failleri olan N.B., A.B. ve C.B. isimli şahıslar olaydan sonra yakalanmıştı. Ancak faillerin olayda kullandıkları uzun namlulu silahlar ve tabancalar tüm çalışmalara rağmen ele geçirilememişti.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma suç araştırma timi (jasat) ve Haliliye İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda olayda kullanılan silahların faillerin  akrabaları olan F.K. ve M.K. isimli şahısların Haliliye İlçesi Kanatlı Mahallesi Küçükgüvenli mezrasında bulunan evlerinde sakladıkları bilgisi üzerine M.K. isimli şahsın evinde arama yapıldı.

Yapılan aramada;  1 Adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve 2 Adet şarjör, 1 Adet 9 mm çapında Browning marka tabanca ve 2 Adet şarjör, 1 Adet 9 mm Sig Sauer marka tabanca ve 2 Adet şarjör, 24 Adet 7.62 mm çapında fişek, 28 Adet 9 mm çapında fişek tespit edilerek ele geçirildi.

Şüpheli M.K. isimli şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.