Urfa'da 1 kişinin öldüğü 2 kişinin yaralandığı olayda yeni gelişme!

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bir kişinin öldüğü 2 kişinin yaralandığı arazi anlaşmazlığı olayında şüphelilerden 3'ü 18 yıl sonra Jasat dedekfleri tarafından yakalandı.

Şanlıurfa ili Haliliye İlçesi Acaryurt Mahallesinde 2004 yılında arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında çıkan kavganın büyümesi üzerine çıkan silahlı kavgada aynı aileden H.A. isimli şahıs olay yerinde hayatını kaybetti. H.A. ve S.A. ise (2) kavgada yaralanmıştı. Olayın şüphelileri olan M.B., A.B., E.B. ve H.B. isimli (4) şüpheli olaydan sonra kaçarak izlerini kaybettirdi.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler uzun süren çalma sonucu 2012 yılında firari şüphelilerden M.B isimli şahsı yakalamış ve şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Yaklaşık (18) yıldır firari durumda olan diğer (3) şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar ve takip neticesinde, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri tarafından A.B., E.B. ve H.B. isimli şüpheliler Akçakale’de olduğu tespit edildi.

Şüphelilerin sürekli olarak adres değiştirdikleri, son olarak Akçakale ilçesinde bölge halkından kimliklerini gizleyerek yaşadıkları, pamuk tarlalarında çalışarak geçimini sağladıkları tespit edildi. JASAT dedektifleri 3 Kasım da firari şahısların saklandıkları bölgeye yaptığı operasyonla (3) şüpheliyi saklandıkları evde yakaladı.

Yakalanan (3) şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.