Tatile gidip gelenler dikkatli olmalı!

Türkiye genelinde koronavirüs vakalarında ciddi bir artış meydana geldi. Şanlıurfalı vatandaşlar vaka artışlarına karşı tatile giden vatandaşların tedbirlerini almasını gerektiğini söyledi. Tatile giden insanların binlerce kişi arasına girdiğine dikkat çekti.

Türkiye’de korona virüs vakaları artış göstermeye başladı. Vaka sayısındaki artış Hayat Eve Sığar uygulamasına da yansıdı. Ülke genelindeki vaka artışının dikkat çektiği haritada Şanlıurfa’nın yüksek riskli olarak görünmesi ise tedirgin etti. Vakaların artması sonrası bazı vatandaşların maske takıp takmama konusunda şaşkın olduğu görüldü.

Vaka sayılarının böyle giderse daha da artacağını söyleyen İbrahim Karataş, vatandaşların tedbiri elden bırakmaması gerektiğini vurguladı.

Karataş sözlerine şöyle devam etti. ”Tedbir almamız gerekiyor. Her şeyi bıraktık. Ben dahil herkes artık maskesiz dolaşıyor artık. Böyle olduğu zamanda vakalar artış gösteriyor. Tatil zamanı başladı. Herkes tatile gidiyor. Biz gidemiyoruz o ayrı bir konuda ama tatile gidip gelenlerde tedbir alması gerekiyor. Sonuçta binlerce kişiyle aynı ortamda bulunuyorlar. Döndüklerinde gezip dolaşıyorlar ondan dolayı vakalar da artış gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Korona virüs vakalarının artış gösterdiğini fark ettiğini aktaran Murat Dereli ise “Korona virüs vakalar artı doğru. Ama biz sokakta insanların düşüp öldüğünü görmedik. Evet, medya bir şeyler söylüyor. Vakaların sayısında artış olduğunu okuyoruz gazetelerde. Onun için tedbir şart tedbirli olmamız gerektiği kanısındayım.” dedi.