Tanal: "Sözünüzü tutun, görevinizi yapın"

Şanlıurfa'da ki ulaşım sorununa dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili Mahmut Tanal Şanlıurfa'da ki ulaşım sorununa dikkat çekti

 Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e “Raylı sistem ne zaman Şanlıurfa'da faaliyete geçecek? Trambüs ne oldu?” sorularını yöneltti.

Her gün Şanlıurfa’nın farklı sorunlarını meclise taşıyan Tanal bu kez de ulaşım sorunun sosyal medya hesabından duyurdu.

“ÖĞRENCİLER DERSLERİNDEN GEÇ KALIYOR”

Üniversiteye giden öğrencilerin ulaşımdan kaynaklı olarak derslere geç kaldığını söyleyen milletvekili Tanal: “Örneğin 90 hattı üzerinden üniversiteye gidecek olan öğrenciler, ders sabah saat 08.30'da başlayacaksa saat 10.20'de ancak kampüse varıyor.” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM ÇİLESİ BİTMEK BİLMİYOR”

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi öğrencilerinin ulaşım çilesi bitmek bilmiyor diyen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili Mahmut Tanal: “28 bin öğrencisi olan üniversiteye yönelik belediye otobüsleri yetersiz kalıyor.  Balık istifi şeklinde otobüste yer bulabilen öğrenciler, üstelik derse de geç kalıyor.” ifadelerini kullandı.

“TRAMBÜS NE OLDU”

Uzun zamandır gündemde olan ve bit türlü çalışmalarına başlanılamayan  raylı sitem konusunun altını çizen Tanal sosyal medya üzerinden başkan Beyazgül’e yüklenerek: “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, raylı sistem ne zaman Şanlıurfa'da faaliyete geçecek? Trambüs ne oldu? Harran Üniversitesi öğrencileri ne zaman sağlıklı, konforlu ve güvenli şekilde fakültelerine gidebilecek? Sözünüzü tutun, görevinizi yapın. Harcanan paralara yazık. Şanlıurfa bir an önce raylı sisteme kavuşmalıdır.” diyerek ateş püskürdü.