Taksiciler iki arada bir dere kaldılar

Şanlıurfa'da taksiciler son zamanlarda akaryakıta gelen zamlardan dolayı zor günler yaşıyor

 
Mazot 11 lira olduğu zamanlarda rayiçleri belirlenen taksiciler akaryakıta yapılan zamlardan sonra belirlen rayiç dertlerine derman olmadı.

Şanlıurfalı taksiciler meteliğe kurşun sıktıklarını artık iş yapamaz hale geldiklerini söyledi. Gazetemize konuşan taksiciler rayiç bedelin kendilerini kurtarmadığını ileri sürdü.

Kapaklı Taksi Durağının taksicilerinden Bakır Bozancı yapılan zamlardan sonra yetkililerin durumlarından bir haber olduğunu ve görmezlikten geldiklerini söyleyerek şöyle devam etti:  “Akaryakıta gelen zamlardan dolayı müşteri kaybına uğradık. Daha önce her bir taksici günde 10-15 sefer yaparken şimdi işler duraksama noktasına geldi. 6-7 seferle evimize gidiyoruz. Belediye bize zam yaparken mazot 11 liraydı. Şu an da mazot 24 liraya dayanmış. Belediyenin bize verdiği rayiç eski rayiç. Hiçbir yetkili gelip de bu rayici yükseltelim demiyor. Hiçbir yetkili bizim sesimize kulak vermiyor. Rayici yükseltmek için illa ki eylem mi yapalım. Müşteri taksimetreyi aç diyor. Ben taksimetreyi açtığımda mazot 11 lira olduğu zamanının tarifesini uygulayacağım.  Açmasam müşteri kızıyor. Mazot 11 lira olduğu zaman otogara 30 liraya gidiyordum. Şu anda 35 liraya gidiyorum. Arada ki fark 5 lira mı yani mazot iki katına çıkmış benim taksimetreme yansıyan artış 5 lira ben nasıl bu hesapla otogara gideyim. Bana da yazık.”
“ÇALIŞTIĞIMIZI MAZOTA VERİYORUZ”
Köprübaşı Taksi Durağının taksicilerinden İsmail Yavuz da mazot parasına çalıştıklarını gelir ve giderlerinin birbirini karşılamadığını bu yüzden iş yapamayacaklarını söylerken sözlerine devam etti: 
“mazota yapılan zamlar bizi çok etkiledi. Çalıştığımızı hep mazota veriyoruz. Bu şartlarda biz eve ekmek götüremez hale geldik” dedi.
“GÜNÜ KURTARAMIYORUZ”
Taksici Hakan Yıldız ise  “işler geriledi. Biz artık para kazanamıyoruz. Yeni rayiç geldi. O da yetersiz kaldı. Yetkililerin bir an önce buna çözüm bulması gerekiyor. Gelir ile giderimiz arasında dengesizlikler var. Rayiç geldiğinden beri akaryakıta 3-4 defadır akaryakıta zam geldi. Şu anda günümüzü kurtaramıyoruz iş yapamayacak durumdayız.” dedi.