Sürücüler isyan etti! 20 Yıldır Duraksız Taksiciler

Şanlıurfa'da 20 yıldan beridir taksicilik yapan Köprübaşı Taksi sürücüleri, duraklarının olmamasından yetkililere dert yandı.

Daha önce yerel seçimlerde kendilerine durak sözü verildiğini ve her belediye başkanı seçilen kişiler tarafından suistimal edildiğini vurgulayan Köprübaşı taksi şoförleri, adeta isyan etti.

Söz Ajans mikrofonlara konuşan Köprübaşı Taksi şoförleri, 20 yıldan beri çektikleri sıkıntıları, zor şartlar altında aile geçindirdiklerini, duraksız bir şekilde hizmet verdiklerini aktardı.
 
OLMAYAN DURAĞIN AİDATINI VERİYORUZ!

Taksi durakları olmadığı için yağmurda, çamurda beton zeminde yemeklerini ve ihtiyaçlarını giderdiklerini söyleyen Köprübaşı taksicisi Fevzettin Karakaya, Büyükşehir Belediyesine ateş püskürerek derhal kendilerine durak yapılmasını aksi taktirde olmayan durağın aidatını kendilerinden alınmamasını istedi.

Karakaya “Taksi kulübemiz şuanda yok. Aşağı mahallede vermişler orası da madde bağımlılarıyla dolu gidemiyoruz oraya. Kaç defa taleplerde bulunduk bize yer vermediler. Yazın güneş altında, kışın yağmur altında yemeğimizi yiyoruz. Belediyemizden kaç defa talepte bulunduk fakat yer verilmedi. Belediyeden razı değiliz.” İfadesine yer verdi.

“HERKES ORJİNAL BİZ YAN SANAYİYİZ”
Büyükşehir tarafından es geçildiklerinin, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten taksici Karakaya, herkes orijinal Köprübaşı taksicileri yan sanayi diyerek Büyükşehir’e tepki gösterdi. 

Karakaya konuşmasını şöyle sürdürdü.” Belediye bize hep es geçiyor. Sesimizi duymuyor. Bize birçok kez söz verildi. Fakat sözler yerini tutmadı. Çünkü biz yan sanayiyiz kimse bizi hesaba almıyor. Urfa’da herkes orijinal biz yan sanayiyiz. Olmayan kulübenin aylığını veriyoruz. “ 

BÜYÜKŞEHİR’DEN RAZI DEĞİLİZ 
Köprübaşı taksinin diğer taksicisi Mustafa Atmanoğlu ise verilip yerine getirilmeyen vaatlerden yakındı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kaideye alınmadıklarını uzun bir süreden beri  talep ettikleri durağın yapılmadığını vurgulayan taksici Mustafa Atmanoğlu, “ya bizleri buradan kaldırsın ya da bize durak tahsis etsinler “dedi.


“BİZE MADDE BAĞIMLILARIN OLDUĞU YERİ VERMİŞLER”
Kendilerine Kamberiye Mahallesinde bir yer verildiğini de söyleyen Mustafa Atmanoğlu, madde bağımlıların korkusundan ve orada  iş imkanı olmadığından dolayı oraya gitmediklerini aktardı.

Atmanoğlu “Biz Urfa Belediyesinden biz razı değiliz. Bu gün 20 yıldır buradayız bize durak verilmemiş ya duraksız bir şekilde taksicilik yapıyoruz. Bize verdikleri yer Kamberiye Mahallesinde bir yer orada madde bağımlıları var, orada iş imkânımız yok. Biz verdikleri yerlerde şuanda kömürcüler zapt etmişler. Yüzde dedik ya iptal etsinler hattımızı ya da bize yer versinler. Yağmurda çamurda burada yemeğimizi yiyoruz yerimiz yok. Kaç defa yetkililere söyledik. Belediye gittik fakat kimse bizi dinlemedi.” Dedi 

OLAMAYAN DURAĞIN TAKSİCİLERİYİZ 
40 yıldan beridir Köprübaşı taksinin durağının olmadığını söyleyen Atmanoğlu, olamayan durağın aidatını vermek istemediklerini, belediyenin ya kendilerine durak yapılmasını ya da kendilerini burada kaldırılmasını istedi.

Atmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü ”Bugün 20 yıldır olmayan kulübenin aylığını veriyoruz, yazık günah ya. Resmiyette kulübe var fakat bizler kulübemizi göremiyoruz halimizi görüyorsunuz. 

Gidiyoruz diyor Canbeye git, oraya gidiyoruz o başka yere gönderiyor. Zeynel Başkandan randevu talep ettik 3 gün bekledik sıra gelene kadar Başkan hastalanmış dediler bizi geri yolladılar.  Adamlar orda burada durak yapıyorlar hiç hakları yok, fakat biz 40 yıldır buradayız durağımız yok, dünkü çocuklar gelmiş durak sahibi olmuş. Biz burada 8 taksiciyiz , ya gelsinler bizi buradan kaldırsınlar ya da bize durak yapsınlar.  Biz artık yapamıyoruz, sıcakta yemeğimizi burada yiyoruz, soğukta yine aynı şekilde. Gelsinler bir rezilliğimizi görsünler. Daha sonra bize ne yapıyorlarsa yapsınlar. Olmayan durağın aidatını vermek istemiyoruz.