Suruç halkı doğalgaz istiyor!

Suruçlu vatandaşlar, ilçenin önemli sorunlarından birisi olan doğalgaz sorununa yetkililerin çözüm bulmasını istedi. Şanlıurfa'da birçok ilçede doğalgaz için adımlar atıldığını ancak Suruç için somut bir adımın atılmadığını ileri sürdüler.

Atatürk Barajı ile sulama suyuna kavuşan Suruç’ta kurak araziler suyla birlikte bereketlendi. Ancak yanlış sulama nedeniyle tarlalar su altında kaldı. Bazı yerlerde ise mezarlıklar ve evleri yükselen taban suyunun altında kaldı. Taban suyunun önüne geçmek için tahliye kanalları açılan ilçede bu sorunlar devam ederken ilçe merkezinde ise temel ısınma ile ilgili problemler yaşanıyor. Hala odun ve kömür ile evlerini ısıtmaya çalışan vatandaşlar, nüfusu artan ilçe için doğalgaz istediklerini ifade ettiler. Kent genelinde birçok ilçede doğalgaz için yatırımlar ve adımlar atılırken Suruç için somut bir adım atılmadığını iddia eden vatandaşlar, artık ilçeye doğalgaz gelmesini istiyorlar.

Eğitim, sağlık, işsizlik, güvenlik, madde bağımlılığı ve doğalgaz gibi birçok sorundan şikâyetçi olan Suruç sakinleri Urfa Değişim mikrofonlarına konuştu.

Daha önce içme suyu sorunu yaşadıklarını aktaran Halil Koçak uzun uğraşlar sonucunda suyu getirdiklerini ve şu anda ilçede doğalgazdan mahrum bırakılıp üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi.

İlçede güvenlikten sağlığa, sağlıktan eğitime birçok sorunun Suruç’ta baş gösterdiğine vurgu yapan Halil Koçak yaşanan sorunlara çözüm bulması gerektiğini ve ilçede doğalgaz sorununa değindi.

Akçakale, Bozova ve Birecik ilçelerine doğalgazın götürüldüğünü Suruç’un bu imkandan mahrum bırakıldığını belirten Halil Koçak en kısa sürede yetkililerin ilçeye doğalgaz getirilmesi gerektiğini söyledi.

“HER AĞAÇTA ÇÜRÜK MEYVE OLUR!”

Halil Koçak 10 çocuktan birisi çürük çıkarsa bütün aileyi mı mahrum bırakılmaz, her ağaçtan çürük meyve olur. Fakat bunun için tüm ilçeyi hizmetlerden mahrum bırakmak doğru değildir. Halil Koçak doğalgaz konusunda yetkililere şöyle seslendi: “Akçakale, Viranşehir ve Bozova’ya doğalgaz gidiyor buraya gelmiyor. Biz devletten hiç fayda görmedik. Burası da Türkiye Cumhuriyeti değil mi? 10 tane çocuğun için bir tane çürük çıktı mı onu aileye bakmaz mısın? Bende kalp var tansiyon var. Vallahi buraya hizmet yapılmadığı zaman üzülüyorum” dedi.

“AKÇAKALE VE BİRECİK’E VAR SURUÇ’A YOK!”

Suruç ilçesinde küçük esnaflık yapan Müslüm Unutur doğalgaz konusunda yetkililere adeta ateş püskürdü.

Akçakale ve Birecik’e Suruç ilçesinin üzerinden gittiğini fakat Suruç’un bu kaynaktan mahrum bırakıldığını Suruç sanki başka bir devletmiş gibi gösterildiğini söyledi.

Müslüm Unutur sözlerine şöyle devam etti: “Doğalgaz konusuna değinelim bizim üzerimizde Akçakale, Birecik’e gidiyor fakat Suruç mahrum ediliyor. Devlet yetkilileri konuya bir el atsalar çok iyi olur” ifadelerini kullandı.