Sorunların yumağındaki Eyyübiye

Şanlıurfa'nın dezavantajlı ve Gecekondu yapılaşmasının adeta merkezi konumundaki ilçesi Eyyübiye'de yaşayanlar Söz Ajans mikronlarına konuştular. Eyyübiyelilerin Başkan Kuş'un ilçede yapılan hizmetler noktasında ayrımcılık yaparak vatandaşları ötekileştirdiğini iddia ederek Alt ve üst yapı hizmetleri, park ve bahçelerde bakımının yetersiz olduğunu, parklarda çocukların oyun alanlarının yetersiz olduğunu ifade ettiler.

Çarpış kentleşmenin en yüksek olduğu Eyyübiye ilçesinde çöp kokusundan işsizliğe kadar birçok sorun hala devam ediyor. Her yıl on binlerce insan mevsimlik tarım işçisi olarak başka yerlere çalışmaya gidiyor. Söz Ajans mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, işsizlik, milliyetçilik, park bakımsızlığı ve Başkan Mehmet Kuş’u aralarında görmemekten yakındı. Kimisi başkan Kuş’un kendisini Cumhurbaşkanı zannettiğini ileri sürdü.

 

Mevcut Belediye Başkanı olarak lanse edilenMehmet Kuş ilçede Arap kökenlilere ayrıcalık tanıdığı ve Kürt asılı vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmediği iddia edildi. Mehmet Kuş’u çalışmalarını yetersiz bulduklarını söyleyen vatandaşlar bir yıldan beri Başkan Kuş’un Selçuk Mahallesine gelmediği ve yaşadıkları sorunlar ile herhangi şekilde ilgilenmediğini öne sürdü.

 

Söz Ajans mikrofonlarına sorunlarını anlatan Eyyübiyeli vatandaşlar başkan Kuş’a adeta ateş püskürtü.

 

KUŞ ARAP-KÜRT AYRIMI YAPIYOR!
Göreve geldiği zaman Kürt Arap ayrımı yapmayacağını söyleyen Mehmet Kuş vatandaşların iddialarına göre söylediğinin tam tersi hareket ediyor. Konuyla ilgili konuşan Nazife Sevindik, Başkan Kuş geldiği zaman “Kürt Arap ayrımı yok” dedi. Yalan söylüyor. Bütün çalışmaları Araplara yapıyor. Kürtler bir tane kümes yapsa hemen gelip yıkar. Ama Araplar ev üstüne ev yapsalar yine bir şey demez. Hep Araplara çalışıyor. Önümüzdeki seçimde oylarımızı yırtıp çöpe atarız yine de vermeyiz. Ne muhtar ne belediye başkanı kimse bizimle ilgilenmiyor. Eskiden kravat takmayı bilmiyordu. Şimdi kravatı takıp dolaşıyorlar, sanırsınız Cumhurbaşkanı, Ahmet Eşref Fakıbaba gelirdi, derdi  bir şikayetiniz var mı yok mı? Ama bunlarda öyle bir şey yok varsa yoksa yandaşlarına kendi insanına yapıyorlar. 

 

BAŞKAN KUŞ HARRAN’DA TARLA ALIYOR
Bunlar hepsi tarla alıyor. Mehmet Kuş Harran’ın hepsini almış. Mehmet Kuş bizim mahalleye gelmesin yüzünü görmek istemiyoruz. Bu belediyeler artık bizi gırtlağa kadar getirdi. Artık yeter. Mehmet Ekinci, Suruç tarafından köy aldı ablasının oğlu üzerine tapuladı. Ursu Hastanesini aldı. Bu tepede kendisine ev yaptı. Bu da Mehmet Kuş’ta Harran tarlalarını alıyor. İşi gücü Harran’da toprak almak. Bunların işi gücü yalandır yalan” dedi.

 

BİR YILDIR BAŞKANIN YÜZÜNÜ GÖREMİYORUM!
Başkan Kuş’un Selçuk mahallesine gelmediğini ve bir yıldan beri yüzünü dahi göremediğini söyleyen Eyyüp Sobay  “Gidin parka bakın hayvanlar geziyor. Hayvanları otlatıyorlar. Kontrol etmiyor hiçbir şeyi. Eyyübiye bakım yok sulama yok. İlaçlama yok mahallede hiçbir şey yok. Millet perişan oldu. Mehmet Kuş bir, mahalle muhtarı iki ikisi de çalışmıyor. Ben belediyeye gittim başkan yok diyorlar. Bir senedir başkan buraya gelmemiş. Bu Selçuk Mahallesi 3679 sokak burası burada hiçbir çalışma yok” yorumunu yaptı. 

 

PARKLAR SEBZE PAZARINA DÖNMÜŞ ZABITALAR YOK MU?
Eyyübiye ilçesindeki parkların semt pazarlarını andırdığını söyleyen Mehmet Ali Sevik de Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un çalışmalarını yetersiz gördüğünü ve birçok şeye göz yumduğunu belirtti.  
Sevik sözlerine şöyle devam etti: “Eyyübiye de sorunlar yok diyorlar ayrımcılık yok diyorlar. Fakat en fazla ayrımcılığı yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş yapıyor. Şu anda Araplar hepsi iş sahibi burada olan torpil hiçbir yerde yok. parka bakar mısınız sanki sebze halı kimse kontrol etmiyor. Herkes bir tezgâh açmış burada. Burası şelale diye geçiyor. Bakın şelale var mı Eyyüb Nebi Camisi karşısı hep torpille dağıtılmış herkes bir tezgah açmış çöplüğe dönmüş vaziyette. Üniversiteyi bitirmiş bir kızım şu anda 100 liraya yevmiye ile çalışıyor. Ama belediye içerisinde torpililer çalışıyor. Bu adalet mi Allah aşkına”

PARKLARDA ÇOCUKLAR ÖLÜMLE OYNUYOR!
Eyyübiye Selçuk mahallesinde bulunan park hakkında konuşan Yasin Demir parklarda yapılan oyun alanlarının onarılmadığını ve birçok defa çocukların ölüm ile burun buruna geldiğini belirtti.

 

Demir sözlerine şöyle sürdürdü: “Ben burada fırıncılık yapıyorum yaklaşık 3 aydır buradayız bu parkta hemen hemen 3-4 çocuk düşüyor. Ambulans gelip bunları hastaneye yetiştiriyor. Birkaç tanesi ölümden döndü. mesela şu kaydıraktan bir çocuk düştü çocuk beyin kanaması geçirdi.

 


Bir çocuk düştü çenesi yırtıldı. Gördüğünüz gibi yerde plastik yok hepsi betondur parklarımız bakımsızdır park yapılmış ama yeteri kadar bakım yok bekçisi yok kaldırımlar mahalle yeterince bakımlı değil. Mehmet kuş birkaç sefer geldi. Eyyubiye belediye başkanı karşıda bir değişim yaptı ama fazla yapılan bir hizmet yok. Temizlik fazla yok parklarımız bakımsız parkın çimleri bile gitmiş yani çocuk oyun parkını görüyorsunuz. bu mahalle çok kalabalık bu mahalleye yetersiz kaydırak olarak malzeme olarak bu kalabalık mahalleye yetmiyor.”

MEHMET KUŞ, CUMHURBAŞKANI GİBİ DAVRANIYOR!
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un kendisini Cumhurbaşkanı gibi gördüğünü söyleyen Mehmet Aluş, Kuş’un kibrinden dolayı mahallelerde gezmediğini iddia etti.

Ahmet Eşref Fakıbaba’yı mumla aradıklarını söyleyen Aluş “Biz Mehmet Kuş’un yüzünü görmedik şimdi tanımıyoruz kendisini. Fakıbaba zamanında sokaklarda yayan geziyordu araba arkasından geliyordu. Şu anda öyle bir şey yok sanki adam belediye başkanı değil. Sanki Vali Cumhurbaşkanıdır. Hiç kimse onun yüzünü görmüyor vatandaşın derdini sormuyorlar. Sokakları görüyorsunuz bu su kanalı hayvan pazarına gidiyor. 4-5 yıldır yapılmış 2-3 seferdir kazıyorlar o boruları çıkarıp yeni takılıyorlar. Bu hepsi devletin parasıdır 1 hafta önce yine yaptılar daha şimdi bitirilmemiş parke taşı yapılacak bir rüzgar kalksa toz duman oluyor. Bir çalışmamız yok bizim sorunumuz budur ben hayvan pazarında çalışıyorum bir çöp kokusu bırak biz ona alıştık. Bir mezbahana var inan ki gel görün vekiller başkanlar gelsin görsünler orada bir yemek yedin mi bir çay içtin mi kendimi orada asarım yani kokusundan pislikten kandan leşten insan geçemiyor. Millet orada nasıl kesim yapıyor, o eti alıyor sağlık konusunda hiçbir şey yok. Affedersin itler insanlar hepsi iç içe kesim haneye gidiyorsun et yerinde leş var. Köpek orada bir şeyler yiyor. Yani bir temizliğimiz yok sivrisinek karasinek belediye geliyor ilaç serpecek sinek ilacı yerine kireç serpiyorlar” ifadelerini kullandı.