Siverek böyle mi il olacak? Arabalar bu yollarda haşat oldu

Siverek merkezde yapılmayan üst yapı çalışmaları nedeniyle arabaların ön düzenleri perişan oldu. İl olma hayali kuran ilçede vatandaşlar tepki göstererek, 'bu bozuk yollarla mı il olacağız' diye sordu.

Sürekli il olma hayalleri kuran Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçede Siverek Belediyesi üst yapı çalışmalarına başlamayınca vatandaşlar perişan oldu.

Kış mevsimi öncesi altyapısı tamamlanan yollarda yapılmayan asfalt çalışması nedeniyle vatandaşlar tozdan pencerelerini açamıyor. Yine yolda yapılan kazılar nedeniyle oluşan derin yarıklar araçlar maddi hasarların meydana gelmesine neden oluyor.

FATMA ŞAHİN ANTEP’İ UÇURDU AYŞE BAŞKAN SADECE İZLİYOR

Altyapısı biten ara sokalar da yapılmayan parke ve asfalt çalışması nedeniyle hem araç sahipleri hem sürücüler perişan oluyor. Çalışmaların olmamasına tepki gösteren vatandaşlar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kadın eliyle Gaziantep’i her anlamda hizmette ön plana çıkarırken  Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ise hizmet noktasında sadece izlemekle kalıyor. Uzun süredir alt yapısı biten yollarda üst yapı çalışmalarının olmaması hem esnafı hem vatandaşı çileden çıkarıyor.

EN MODERN MAHALLELERDE BİLE YOLLAR BERBAT!

Siverek’in en modern mahallesi olarak bilinen Yenişehir’de sokak aralarına araba ile yol almak adeta imkansız hale geldi. Derin çukurların olduğu sokaklarda altyapı çalışması bitmesine rağmen ilçe belediyesi ne bir yama çalışması ne de bir parke döşeme çalışması yaptı.

Her 30 metrede bir kazılan çukurların doldurulmaması araçların haşat olmasına neden olurken araç lastiklerinin de kullanılamaz hale gelmesine neden oluyor. Araçların uzun süre yavaş gitmesi ise zaman zaman hararet sorunlarının çıkmasına yol açıyor. Başkan Ayşe Çakmak’a seslenen vatandaşlar yağmur ve çamurların gelmeden yolların yapılmasını istiyor.

Siverek’te yapılmayan hizmetler vatandaşları bıktırma noktasına getirdi. İlçede yapılmayan yollar ve verilmeyen hizmetlerden dolayı vatandaşlar duydukları memnuniyetsizlikleri dile getirdi.

“BU ŞEKİLDE Mİ İL OLACAĞIZ, BİZ ÖNCE YOLLARIMIZI YAPALIM”

İl olmak için yıllardan beri mücadele veren ilçe halkı yapılmayan yolları göstererek “Bu şekilde mi il olacağız, biz önce yollarımızı yapalım” diyerek tepki gösterdi. Yaz aylarında tozdan geçilmeyen sokaklar bu kez çamurdan geçilmiyor. Köstebek yuvasına dönen yollarda yetkililerin sürekli “Çalışmalarımız devam ediyor” demesi bardağı taşıran nokta oldu.

Siverekliler isyan etti! Şanlıurfa’dan Manisa’ya Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Siverek ilçesinde Kış mevsiminin yaklaşmasıyla